Safra taşlarına savaş açan zeytinyağı mucizesi! Eriterek kırıyor, tek tek temizliyor

Safra kesesi taşlarının dışarı atılması için kullanılan bazı doğal karışımlar, vücudunuzda faydadan çok zarar oluşturabilir. Vücuda yardım ettiği düşünülen arındırma yöntemleri, safra taşlarını yok etmek yerine safra tuzu toplarının atılmasına neden olur. Dr. Eric Berg, safra kesesi taşlarını önleyen mekanizmayı açıkladı.

Safra temizliği yaparken dikkat

Yapılan yanlış arındırma yöntemleri, safra kesenizin dışarı atılmasına neden olur. Ancak taşlardan arınmak için adım atılan bu yöntemde, safra taşı oluşma riskini artırmış olursunuz.

Safra taşları, düşük ve konsantre miktarda kolesterol seviyesine ulaşıldığında oluşur. Ancak normal durumlarda safranın kolesterolün içerisine nüfus etmesi ve bunu seyreltmesi gerekir. Ancak yanlış bir temizleme işlemi nedeniyle safra tuzunu kaybettiğinizde taş oluşumu riski artacaktır.

Doğal mekanizmaya sahip

Vücut sisteminin doğru bir şekilde çalışması için safra kesesi, pankreas ve karaciğerin aynı sırada düzgün çalışabilmesi gerekir. Vücudumuz doğal işleyişi sayesinde safra salınımı mekanizmasına sahiptir. Ancak karbonhidrat tüketimi, safra salgılanmasına yardımcı olmaz.

Karbonhidrat tüketimi

Aşırı karbonhidrat tüketimi safra kesesinin çalışmasını engeller, yağ protein ve hidroklorik asit ise düzenli çalışmasına yardımcı olur. Doğru bilinenin aksine, yağ oranı yüksek besinler tüketmek safra taşı oluşumuna yol açmaz. Yağlı besinleri tükettiğinizde yeterince safra salgılayabiliyorsanız sağlıklı olduğunuz anlamına gelecektir.

Eric Berg, yağın safra salgılanmasını sağladığını ancak taş oluşumuna neden olmadığını belirtiyor. Vücutta biriken safra taşları, kolesterol problemi ve yetersiz miktarda safra tuzu nedeniyle gelişmeye başlar.

Safra taşına neden olan faktörler

Safra salınımını engelleyen faktörler arasında yer alan farklı faktörler vardır. Örneğin östrojen hormonu, vücuttaki safra üretiminin düzensiz çalışmasına neden olabilir. Bu nedenle Berg, fazla östrojen barındıran hamile kadınların safra taşı geliştirme riskinin bulunduğunu belirtiyor.

Safra üretmenize, salgılamanıza yardımcı olan yağ asitleri yeterli miktarda alınmadığı zaman taş oluşumuna yol açabilir. Özellikle vejateryen beslenen kişilerde safra taşı riski oluşabilir. Aynı zamanda kronik ishal, safra kaybının temel nedenlerinden biri olabilir.

Ayrıca insülin ve insülin direncinden kaynaklı gelişen karaciğer yağlanması safra taşlarını tetikleyebilir. Bu nedenle diyabet rahatsızlığı safra taşı geliştirme riski taşıyabilir. Aşırı karbonhidrat tüketen ve fazla kilo problemi yaşayanlarda safra taşı görülebilir.

Safra taşını yok etmek için mutlaka tüketin

Eric Berg'e göre safra salınımını artırmak ve safra taşı oluşumunu önlemek için öğünlerinize mutlaka zeytinyağı, sirke, limon suyu gibi besinleri eklemelisiniz. Bu besinler safrayı artırmasının yanı sıra safra taşlarının, hatta böbrek taşlarının kırılmasında oldukça faydalıdır.