Rusların vazgeçemediği doğal antikor! Damarların içini çamaşır suyu gibi temizliyor

Türkiye'de bulunan bu bitkinin sağladığı faydaları öğrendikten sonra hoşafını sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz. İşte sazlık veya kamış olarak da bilinen karamuk meyvesinin etkileri.

Genellikle sulak bölgelerde yetişen bu bitki, uzun ve ince gövdeleri ile bilinirler. Ayrıca bitkilerin gövde kısmı sepet yapımı için kullanılıyor, bazı kültürlerde ise el sanatları için tercih edilebiliyor. Ancak vücuda olan etkiler, bambaşka.

Mayhoş ve ekşimdi bir tada sahip olan karamuk, kurutulmuş haliyle de satılıyor. Bazı kişiler ise hoşaf elde ederek sofralarından eksik etmiyor. Genellikle kaynatılarak tüketilen meyve, vücutta antikor üretilmesine yardımcı oluyor.

Karamuk meyvesi tüketen kişilerde kalp hastalıkları, kanser ve diyabet gibi rahatsızlıklara karşı daha güçlü bir koruma sağlanabilir. Özellikle C vitamini içeriği, bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasını sağlar. Karamuk meyvesi, cilt iltihaplanmalarına karşı da faydalı etkiler verir. İltihaplı cilde uygulandığında rahatlama sağlayacaktır.

Karamuk meyvesinin içeriğindeki bileşikler, bağırsaklardaki yararlı bakterilerin çoğalmasına yardımcı olacaktır. İçerisindeki maddeler damarları koruyarak damar sertliği riskini hafifletebilir. Karamuk meyvesinin düzenli tüketimi, kronik hastalıklara bağlı iltihaplanmaları azaltabilir.

Öğünlerinize karamuk meyvesini dahil ederek yüksek tansiyon problemini ortadan kaldırabilirsiniz. Ciddi kalp sorunlarını hafifletmede etkili bir rol oynayabilir. Ancak bunun yanı sıra düzenli bir beslenme stiline sahip olmak büyük önem taşır.

Özellikle Ruslar, karamuk meyvesini sık sık tüketir. Genellikle pilav yaparken karamuk meyvesini içine dahil ediyorlar. Ayrıca meyvenin kanser tedavisini destekleyen bir besin olarak kullanıldığı söyleniyor. Kandaki alyuvarları artıcı etkisi iyileştirici özellikler veriyor.

 

Hipertansiyonu olan kişilerde yapılan bir çalışmada, günlük olarak karamuk tüketmenin kan basıncını düşüren ilaçlarla birlikte kullanıldığı belirtiliyor. Meyvenin kökleri, gövde ve kabukları kurutulduktan sonra çay olarak da tüketilebilir.