Boyun ağrısıyla uyananlar dikkat! 40 saniyede hepsinden kurtulun

ÖNCE ISININ

Boyun kaslarını güçlendirici egzersizleri düzenli olarak yapmanız, iyileşmenize destek sağlayabilir. Tüm vücut egzersizlerinde olduğu gibi, evde boyun hareketleri yapmadan önce mutlaka ısınmanız gerektiğini unutmayın.

TOPLAMDA 40 SANİYE

Boyun kaslarınızı gevşetmek için önce boyun kaslarınızı esnetmelisiniz. Ayakta ya da oturarak boynunuzu önce sağa, daha sonrada sola doğru yavaşça çevirin. Döndüğünüz her yönde yaklaşık 10 saniye bekledikten sonra, boyun kaslarınızın gerildiğini hissedeceksiniz. Sonra başınızı yavaşça öne doğru eğin ve soldan başlayarak 360 derece döndürün. Bu iki hareketi 3 ila 4 kez tekrarlayın. Toplamda 30 ila 40 saniyenizi alacaktır.

RULO HAREKETİ İYİ GELEBİLİR

Rulo hareketi için küçük bir tenis topu, yarım litrelik su dolu plastik bir şişe ya da silindir şeklinde bir malzeme kullanabilirsiniz. Öncelikle sırt üstü uzanın ve köpük silindiri sırtınızın altına kürek kemiklerinizin üzerine yerleştirin. Kalçalarınızı yerden kaldırın, karın ve kaçla kaslarınızı sıkarak, kalça, sırt ve boynunuzun düz bir çizgi oluşturmasını sağlayın. Bu, hareketin doğru yapılması açısından çok önemlidir. Boynu desteklemek için, ellerinizi başınızın arkasına koyup omurganıza hareket vermek için yavaşça ileri geri silindir üzerinde yuvarlanmalısınız.

BİRKAÇ DAKİKA BEKLEMEK YETERLİ

Yoganın temel egzersizlerinden biri olan child pose hareketi için, ayaklarınızı omuz genişliğinde açıp, avuç içlerinizle yavaş yavaş öne doğru eğilin. Ardından emekleyerek çömelin. Dizlerinizin üzerine oturup, kollarınızı olabildiğince uzağa uzatın. Alnınızı yere yaslayın ve burundan nefes alarak, ağızdan verin. Birkaç dakika bu pozisyonda durduktan sonra başlangıç pozisyonuna dönebilirsiniz. Boynunuzun rahatladığını hissedeceksiniz.