Konak'ta kaçak moloz dökümüne geçit yok
Konak Belediyesi'nin kaçak moloz dökümüne karşı başlattığı mücadele kapsamında belediyenin Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlükleri teyakkuza geçti. Her gün yaklaşık 150 ton molozun kaldırıldığı Konak'ta kaçak dökümün önüne geçilmesi ve molozların oluşturduğu kirliliğin giderilmesi için ekipler seferber oldu. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yasal başvurusunu yapan vatandaşın bıraktığı moloz düzenli olarak toplanırken bir yandan da kaçak moloz dökümü ile mücadele ediliyor.
Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin topladığı yasal ve kaçak molozun yanı sıra her gün 550-600 ton çöpün toplandığı Konak'ta temizlik işleri ekipleri günlük olarak 35-50 ton arasında kaçak moloz ve eski ev eşyası topluyor. Belediye'nin Gediz'de bulunan şantiyesinde toplanan moloz atıkları, Bayındır Moloz Döküm Alanına taşınıyor. Konak Belediyesi şantiyesinden her gün yaklaşık 150-200 ton moloz, döküm alanına gidiyor.
Yenişehir'de tek seferde 80 ton moloz
Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüklerine bağlı ekiplerin Yenişehir'de gerçekleştirdikleri moloz ve çöp çalışması kapsamında aynı noktaya dökülmüş 80 ton moloz kaldırıldı. Kepçeler yardımıyla toplanan molozun yanı sıra yol, kaldırım ve boş alanlar da duyarsızca atılmış çöplerden kısa sürede arındırıldı.
Kolay erişim
Ev ve dükkan tadilatı, eski eşyaların atılması gibi nedenlerle moloz çıkarması gereken vatandaş, Konak Belediyesi'nin resmi web sitesi üzerinde e-belediye sekmesini tıklayarak başvuru ve ödemelerini kolayca gerçekleştirebiliyor. Ayrıca belediyenin Basmane'de bulunan binasına gelip Fen İşleri Müdürlüğüne bizzat başvuruda da bulunulabiliyor.
Kaçak moloza kameralı sistemle cezai işlem
Konak Belediyesi, kaçak moloz dökümüne karşı kameralı önlem aldı. Sıklıkla kaçak moloz dökülen alanlara 24 saat kayıt yapan kameralı sistem kuruldu. Kaçak moloz dökümü yaptığı tespit edilen kişilere 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 41/1 maddesi uyarınca cezai işlem uygulanıyor.