Yemeğin yanında çiğ yiyince asıl faydasını alıyoruz!
Yemeklerin içinde sıklıkla soğan tüketilse de çiğ yemek ayrı bir meziyet gibi görünebilir. Ancak çiğ soğan, pişmiş versiyonundan çok daha faydalıdır. Uzmanlar, çiğ soğanın vücuda etkilerini anlatıyor, çeşitli tarifler sunuyor.
Çiğ soğan, bağışıklık sistemini güçlendirmek için birebirdir. Antioksidanlar açısından zengin olan soğan, vücudumuzu hastalıklara karşı korumaya yardımcı olur. Kış aylarında soğuk algınlığından korunmak için bazı insanlar yemeklerin yanında çiğ soğana yer verir.
İçerisinde bulunan kükürt bileşikleri, kan damarlarını gevşeterek kan basıncını düşürmeye ve kan akışını artırmaya yardımcı olur. Bu sayede kalp krizi ve inme gibi riskleri azaltır.
Lifli yapısıyla bağırsak hareketlerini düzenler ve sindirimi kolaylaştırır. Kabızlık sorununu hafifletmek için çiğ soğan tüketmeyi deneyebilirsiniz. Hatta bazı insanlar, mide sorunlarıyla mücadele ederken çiğ soğan yemenin sindirimlerini rahatlattığını söyler. Ancak bazılarına göre soğan tüketimi mide problemlerine neden olabilir.
Çiğ soğan, doğal bir antibakteriyel ve antiviral etki barındırır. Yani vücudumuzdaki mikropları temizleme konusunda etkilidir. Boğazınız ağrıyorsa veya grip olmaya başladıysanız çiğ soğan yediğinizde bu belirtileri hafifletebilir.
Uzmanlar, çiğ soğanın faydalarını değerlendirerek tüketebileceğiniz bazı tarifler olduğunu belirtiyor. İlki, her akşam uygulanan faydalı bir doğal ilaç. Akşamları orta boy bir soğanın suyunu sıkın ve aç karnına insülin yerine su ile içebilirsiniz.
Orta boy bir soğanın suyunu 150-200 gram beyaz lahana, brokoli veya karalahana kökü suyu ile karıştırıp içebilirsiniz. tercihinize bağlı olarak kırmızı pancar suyu ile karıştırabilirsiniz. Uzmanlar bu karışımların iç organları temizlediğini, bağırsakları çalıştırdığını ve kemik erimesine karşı etkili sonuçlar verdiğini söylüyor.