Hassas mideliler sabah kahvesini böyle içsin!

Sabah kahvesi pek çok kişi için vazgeçilmez alışkanlıklardan biri olabilir. Ancak aç karna kahve içmenin bazı insanlar için zararları olabilir. Birçok kişinin vücudunda sabah kahvesinin ardından farklı değişimler gözlenmiyor. Ancak bazı durumlarda tehlikeli olabilir.

California Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde fizyoloji profesörü Kim Barrett, aç karnına içilen sabah kahvesinin hassas mideli insanlarda reflü sorununa yol açabileceğini belirtiyor. Ayrıca bu durum farklı rahatsızlıkları beraberinde getirebiliyor. Midenizde halihazırda bir ülser problemi varsa, belirtileri ikiye katlanabilir.

Araştırmalara göre kahve içerisindeki maddeler asidik etkiler vererek mide asidi üretimini uyarabilir. Ancak bu çoğu insan için bir sorun teşkil etmezken birçok kişinin mide ilaçlarına bağımlı hale gelmesine neden olabiliyor.

Mide problemlerine doğrudan bir etkisi olup olmadığını çözümlemek için 8 bin sağlıklı birey üzerinde bir çalışma gerçekleştirildi. Kahve tüketimi, ülser, reflü arasında önemli bir bağlantı bulunamadığı söyleniyor.

Barrett, midenin kendini korumak için son derece iyi bir donanıma sahip olduğunu söyleyerek altta yatan farklı bir hastalık olmadığı sürece kahvenin mide zarına zarar vermesinin olası görünmediğini belirtti.

Uzmanlar, kahveyi soğuk bir şekilde tüketmenin hassas mideye sahip kişiler için daha faydalı olabileceğini söylüyor. Soğuk kahve, daha düşük asidik bileşiklere sahiptir. Uzmanlara göre birçok insan için aç karnına fincan kahve tüketmek herhangi bir zarara neden olmuyor. Hassas midelere sahip olanlar koyu bir kavrulmuş kahve hazırlayabilir.