Uyku pozisyonunuz sağlığınızı böyle etkiliyor! Günlük hayata etkileri neler?

YANA DÖNEREK UYUMAK

Horlamayı azaltmak ve sindirimi iyileştirmek için uzmanlar yan yatmanızı tavsiye ediyor. Genellikle sağ tarafınızda uyuyorsanız dikkatli olun çünkü bu asit reflüyü şiddetlendirebilir. Sol tarafınıza yatmak mide asidini düşük tutmaya ve sindirimi desteklemeye yardımcı olabilir. Sol tarafta uyumak hamilelik sırasında özellikle faydalıdır çünkü anne ve fetal sağlığı geliştirir, mide yanmasını azaltır ve rahim gerginliğini hafifletirken kan akışını artırır.

SIRT ÜSTÜ UYUMAK

Her ne kadar ani bebek ölümü sendromu riskini azaltmak için bebeklere sırtüstü uyku tavsiye edilse de, Bu yetişkinler için ideal olmayabilir. Obstrüktif uyku apnesi olan yetişkinler, hava yollarının daha fazla tıkanması nedeniyle sırt üstü uyurken nefes almakta zorluk yaşayabilirler. Üstelik sırtüstü uyumak, bazı kişilerde göz içi basıncının artmasına ve sivilceler ve yüz kırışıklıkları gibi cilt sorunlarına neden olabilir.

YÜZ ÜSTÜ UYUMAK

Yüz üstü uyumak obstrüktif uyku apnesi ve kronik horlamaya yardımcı olsa da, özellikle yatağınız yumuşaksa boynunuzda ve sırtınızın alt kısmında gerginliğe neden olabilir. Bu gerginlik omurga hizanızı etkileyebilir ve gün boyunca kalıcı ağrıya neden olabilir.