Vücudu toksinlerden arındırıyor!

KIRIKKİLİT OTU ÇAYI

Kırkkilit veya atkuyruğu olarak bilinen bu bitki; nane, meyan kökü, rezene, yeşil anason veya bahçe nanesi bitkilerinin herhangi biriyle karıştırılarak tüketilebiliyor. Kırkkilit otu ile bu bitkileri karıştırarak elde edeceğiniz karışım, özellikle ciğerlerdeki mukusu temizleyerek, soğuk algınlığını engelleyerek sindirime iyi geliyor.

KEKİK ÇAYI

Bu çay, hazımsızlığa ve sinirlere iyi gelmesiyle biliniyor. Bu çay, böbreklerdeki toksinlerin atılmasına yardımcı olan safra kesesi ve karaciğerin çalışmasını da düzenler. Kekik çayı, oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olan yüksek antioksidan içeriği nedeniyle vücuttaki inflamasyonu azaltmaya ve iltihap söktürmeye yardımcı olabilir.

ÇİLEK YAPRAĞI ÇAYI

Vücutta toksin birikmesi, ürik asit birikmesine veya gut problemine neden olabiliyor. Bunun için en iyi çözüm çilek yaprakları. Bu şekilde ödemden kurtulmak için de, eşit miktarda nane, mavi yaban mersini yaprağı, öksürük otu yaprağı ve çilek yaprağını bir bardak kaynar suda demleyerek tüketebilirsiniz. Elde ettiğiniz çaydan, günde bir bardak tüketebilirsiniz.

MÜRVER AĞACI ÇAYI

Mürver ağacı çayı, terleterek ödem atmaya yardımcı olabilir. Bu nedenle mürver ağacı çayı, vücudu toksinlerden arındıran doğal reçetelere dahil. Sindirimi kolaylaştırmak için ve sinirleri yatıştırmak için kullanılan karışımı hazırlamak içinse, yeşil anason, mürver ağacı çiçeği, papatya, adaçayı ve uyuzotu bitkilerinden, eşit miktarda alarak, bir bardak suda demleyin. Bu karışımı, günde 3 bardak tüketebilirsiniz.

 

AĞIR METALLERDEN ARINDIRAN İÇECEK

1 pancar, 4 fincan doğranmış lahana, 2 fincan kereviz sapı, 1 salatalık, yarım limon, 1 demet maydanoz, 1 demet kişniş, 2 parmak boyunda taze zencefili blenderda karıştırın. Malzemeler tamamen karıştığında içeceğiniz hazır olacak.