Cemil Tugay: "Bu değişim, bir dönüşümle tamamlanacak"

Cemil Tugay, “İzmir'de korumaya çalıştığımız, sahip çıkmaya çalıştığımız bir şeyler var. Kenti daha fazla geliştirmeye ve iyileştirmeye çalıştğımız bir şeyler var. Herkes kendi alanında İzmir'in gelişmesi için çalışıyor. Hepimiz için çok kıymetli olan, değerli mirasını korumak için büyük çaba içerisindeyiz. İzmir'de kurumlar, kent için uyum içerisinde çalışıyor. Hep birlikte İzmir'e açtığınız bu vizyoner yol için İzmirli olarak şükranlarımızı sunuyorum. Sizlerle yaptığım görüşmelerde hepinizin bizden daha fazla beklenti içerisinde olduğunuzu biliyorum. Ben de pek çok konuda söz verdim. Bunun anlamının farkındayım. Bunların gereğini yerine getirmeye hazırım.”

“BU DEĞİŞİM BİR DÖNÜŞÜMLE TAMAMLANACAK”

İzmir'in kalkınması, gelişmesi, büyümesinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını anlatan Başkan Tugay, şunları söyledi:

“İzmir'in doğal, kültürel mirasının korunması önemli. İzmir'in geleneklerinin korunması önemli. Siyasilere özellikle CHP'lilere 'İzmir'de uzun yıllardır neden CHP tercih ediliyor' soruları yöneltiliyor. Partimizin laikliğe, çağdaşlığa, demokrasiye dair değerlerinin, İzmir'in değerleri ile örtüşmesinden dolayı İzmir'in tercihi olduğumuzu anlatıyoruz. İzmir, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, her türlü gerici anlayışa karşı çağdaşlığı, laikliği, özgürlüğü savunan siyasetçilerin destekçisi olmaya devam edecek. Biz de bu süreçte içinde bulunduğumuz günlerde siyasetin halktan kopmasına karşı, çağın gereklerini yerine getirme ihtiyacını karşılayarak, genel başkanımızın önderliğinde değişim süreci başlattık. Tunç Başkanın söylediği gibi bu değişim, bir dönüşümle tamamlanacak.”

“İNANDIĞIMIZ ŞEY, ÇOK BAŞARILI OLACAĞIMIZDIR”

Değişimi İzmir'den başlatmanın İzmir'e çok yakışacağını vurgulayan Tugay, şunları söyledi:

“Bu dönemde partimizin üst kurullarının takdiri ile İzmir'e Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, yine ilçelere aday gösterilen tüm arkadaşlarımla birlikte sorumluluğumuzun bilincinde olarak çok çalışacağız. Herkese kulak vereceğiz. İnandığımız şey çok başarılı olacağımızdır. İnandığımız şey, halkın beklentilerini karşılayacağımızdır. CHP'li belediye başkanlarının geçmişten bugüne taşıdığı, emanet ettiği bayrağı daha ileri götüreceğiz. Bu yolda bize destek verecek olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.”

“BAŞA ÇIKAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR SORUN KALMAYACAK”

İş dünyası buluşmasında projelerini de anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, şöyle konuştu:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İzmir Planlama Ajansı’nı çok daha güçlü bir kurum haline getirirken aynı zamanda bu kurumu dijital teknolojiyi, veri mühendisliğini ve yapay zekayı çok aktif olarak kullanan bir birime dönüştüreceğiz. Kendi alt yapısını kuracak. Kendi yetkin kadrolarını yetiştirecek. Bu şekilde kentte herkesin görüşünü alabilirken, aynı zamanda her yeni uygulamanın da kentteki karşılığını ölçebilecek. Sürekli veri toplayan bir sistemde kentin hafızası birikirken, yaşamı analiz edecek, buradan doğruyu ve yanlışı ayırt edebileceğiz. Bunu yapabilecek güçte olduğumuza çok inanıyorum. Bunun Türkiye’de öncüsü olabileceğimize çok inanıyorum. Buna ayak uyduran bir belediye insan kaynağınız varsa, bunu diğer birimlere bu bilgiyi aktarabilecek organizasyon şemanız varsa, kentimizin önü tamamen açılacaktır. Ondan sonra başa çıkamayacağımız hiçbir sorun kalmayacak.”

“ÖNCÜ KENT OLACAĞIZ”

Uzun süredir çözüm bekleyen her konuda hızlı şekilde çözüm üretebileceklerinin altını çizen Başkan Tugay, şöyle dedi:

“Kentimize gelecek vizyonunu sahadan topladığımız veriler, o verilere dayanan analizler ve o analizlere dayanan stratejilerle çok rahat oluşturabiliriz. Tarif etmeye çalıştığım şey yeni nesil belediyeciliğin temelidir. Bunun ötesi bunu anlamış, buna inanmış, bunun bir parçası olmuş yerel yöneticilerdir. Bu konuda İzmir olarak Türkiye’de ve dünyada öncü bir kent olma konusunda kararlı olduğumuzu söylemek istiyorum. İzmir’in mevcut kent yaşamında bizleri bir şekilde yoran, sağlıksızlaştıran, sıkıntıya sokan bir an önce düzelmesini istediğimiz konular çok açık şekilde bellidir ve masadadır. Trafik, toplu ulaşım, çevre sorunları, altyapı problemlerinden, kentsel dönüşüm ihtiyacından bahsederiz ve tabii ki beraberinde ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntının neden olduğu derin yoksulluktan, ülkemizde uygulanan kötü politikaların sonucu olarak da adaletsizlikten, sosyal adaletsizlikten bahsederiz. Her birisi ayrı ayrı mücadele alanlarıdır. Fikrimiz net, plan ve projelerimiz hazır.”

“SORUN VARSA GÜZELLİKTEN BAHSEDEMEYİZ”

Başkan Tugay, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Halkın tüm kesimlerini temsil eden siyasetçiler olarak, ülkemizdeki refahın, zenginliğin, ülkemizin sahip olduğu kaynakların insanlarımıza adil olarak sunma konusunda kentimizin ana üs olması gerektiği konusunda fikrimi söylemek isterim. Eğer şehrimizde aç insanlar varsa, barınma sorunu olan, sokakta yatan insanlar varsa bu şehrin zenginliğinden bahsedemeyiz. Ne kadar değerli fikirlerimiz olursa olsun, sosyoekonomik adaleti sağlayamazsak o zaman refah içerisinde olmaktan bahsedemeyiz. Ülkemizde düşünce özgürlüğü, inanç özgürlüğü nedeniyle baskı altında kalan, konuşamayan, haksız yere cezaevine atılan insanlar varsa refah içerisinde olduğumuzdan bahsedemeyiz. En temel problemlerimizden biri şudur ki kadınlarımız ülkemizde olması gerektiği kadar özgür, olması gerektiği kadar sosyal haklara sahip değillerdir. Toplumun iş yaşamında, sosyal yaşamında ve tabii ki siyasette temsil edilmeleri gerektiği kadar temsil edilmemektedirler. Önlerinde halen engeller vardır ve onların gerçek bir cinsiyet eşitliği yaşaması ile ilgili birilerinin engellemeleri devam etmekte.”

BAŞKAN TUGAY PROJELERİNİ ANLATTI

İlk 180 günde yapacakları çalışmaları sıralayan Başkan Tugay,“Daha sonraki dönemde orta ve uzun vadede yaklaşık 250 proje ile şehrimizin kent yaşamını düzenleyeceği. Kentimizi bugünkü sorunlarından arındırarak, gelecekte yaşayacağı su krizi, gıda krizi, enerji krizi gibi krizlerden koruyacak adımları atacağız. Suyumuzun yeraltından çıkarılmasının ne kadar yüksek maliyete sahip olduğunu ve o nedenle bir an önce yer üstü su kaynaklarını kullanarak şehrimizde su teminin gerektiğini biliyoruz. Bununla ilgili bir su master planının geliştirilmesinde Gördes’ten, Savaştepe’den bu bölgelerdeki barajlardan su temini ile ilgili çalışmaları zaten Büyükşehir Belediye Başkanımız bahsetti. Yeni dönemde de bu çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.