Mehmet Sadık Tunç: Böyle kötü bir belediyecilik görmedim

ÇİĞDEM ÖZEN / BEN HABER

“Karabağlar’ın sokaklarındaki hizmet eksikliğini gidereceğiz” sözleriyle seçim trafiğinde iddialı adımlarla ilerleyen Mehmet Sadık Tunç'un Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantısına AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Mehmet Ali Çelebi ve partililer katıldı.

“Kendin için kentin için Mehmet Sadık Tunç” seçim şarkısıyla salona coşkulu bir giriş yapan Tunç’un hayal ettiği Karabağlar için projelerini şöyle açıkladı.

"KARABAĞLAR EN KÖTÜ BELEDİYECİLİĞİN SERGİLENDİĞİ YER"

Kaymakamlık gibi bir göreve yükselebildiysem bu Cumhuriyet rejiminin eseridir. Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz ülkemizin her bir taşında emeği olan herkesi anıyorum diyerek sözlerine başladı.

Mehmet Sadık Tunç, "Kaymakamlık mülki amirlik gibi konforlu meslek dururken neden siyasete girdiniz diye soruyorlar. Karabağlar’da mutlulukla çalışmaya başladım. Daha sonra beni başka şehre atamaya kalktılar. Karabağlar’ın değerli insanları atamaya karşı çıkıp, “Kaymakamı bırakmak istemiyoruz” dediler ve Nesrin Ulema hanımefendinin önderliğinde girişimlerle Karabağlar’a 4 yıl hizmet edebildim. O gün olmasaydı şimdi bu konumda olmayacaktım. Bize kim iyilik yaptıysa karşılığını vermek isteriz. Ben de her dakika her saniye onlara hizmet etmeye çalıştım.

"BU KÖTÜ BELEDİYECİLİK ÜNİVERSİTELERDE İNCELENMELİ"

Zor günlerde sahip çıkan Karabağlar halkının 30 yıldır bu kötü zihniyete hakim kaldıktan sonra konforlu alanda kalamazdım diyen Tunç, "Zor olan siyaset yoluna girdim. İnsanlar neden göç ederler, daha iyi yaşam olsun diye ama maalesef kötü belediyeciliğin elinde bu kadar güzel ilçe maalesef kirlenmiş durumda. Karabağlar en kötü belediyeciliğin sergilendiği yer. Üniversiteler laboratuarlarında kötü belediyecilik nerede yapılıyor diye araştırma yapılacak olursa,  buyurun Karabağlarda yapın derim. Biz hiçbir insanımızı dışlamayı düşünmüyoruz. Birileri gibi katılımcı belediyecilik gibi süslü laflar kullanmıyoruz, biz hayata geçiriyoruz. Belediyecilik döneminde hiçbir vatandaşımızın ötekileşmediği bir belediyecilik vaad ediyoruz." şeklinde ifade etti.

"BU İLÇEYE HİZMET ETMEYENLERDEN UTANÇ DUYUYORUM"

Tunç, "5 yıllık süre zarfında 10 bin adet soysal konut yapmayı vaad ediyoruz. Bizim ilçemizde dar gelirli vatandaşımız çok, ancak ilçemizde bu vatandaşlarımızı görmezden gelen bir belediyecilik anlayışı var. Demokrasi Üniversitesi’nin olduğu alana TOKİ konutları yapılmak istenmiş. Vatandaşlar başvurmuş, hak sahibi oluruz diye umutlanmışlar. TOKİ mağduru arkadaşlar oldu. Kendilerine sosyal belediyecilik anlayışına sahibiz, diyen insanlar bunları mahkemelere taşıdılar. Karabağlar’da konut ihtiyacı yoktur dediler. Madem konut ihtiyacı yok 30 bin kişi nereden çıktı. Dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olmasından neden rahatsız oldunuz. İnönü caddesinde saha çalışmalarımız sırasında bize rezidans yapıyormuşsunuz diye çıkıştılar. Bu ilçeye hizmet etmeyen insanlardan gerçekten utanç duyuyorum. Uzundere’de kim rezidansta yaşar, ancak böyle bir algı operasyonu yapıyorlar." dedi.

"CHP ADAYI ÇİÇEK BÖCEKTEN BAHSEDİYOR"

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç, "Siyaset üstü olması gereken kentsel dönüşüm konusunun 30 yıldır İzmir’de yerel yönetimde olmalarına rağmen vatandaşımızın haklarını istismar ederek belediyenin ve partinin manipülasyonları sonucu karar alamadık. Evlerinizi yıkacaklar, zenginlere verecekler tarzında çözüm üretmekten uzak bir algı operasyonu yaptılar. Yaptığımız her planı da mahkemeye taşıdılar. Hafta sonu kentsel dönüşüm kapsamındaki arkadaşlarımız belediye başkanlarını ziyaret ettiler. 4 maddeden oluşan talepler var, pazar günü de görüşlerinizi ifade edin dediler. Bizim açımızdan bir sıkıntı yok, toplantıya gittik, düşüncelerimizi anlattık. Kentsel dönüşümde birilerinin ifade ettiği gibi evlerinizi yıkmak değil, iyileştirmek istiyoruz dedik. Biz yerinde dönüşüm yapacağız dedik. Avrupa şehir standartlarında istiyoruz dediler biz de aynı düşüncedeyiz dedik. Biz imar planlarını vereceğiz, sonra teknik destek vereceğiz. Ortada rant var mı, evet vatandaşın faydasına olacak bir rant var. Bizim yandaşımız halkımız, siz kimden yanasınız." şeklinde ifade etti.

Tunç, "Aynı partiye CHP adayı da geldi, genel siyasetten bahsetti. Zannedersiniz milletvekili, çiçekten, böcekten, Londra’dan bahsediyor. Kentsel dönüşümden bahsetmedi. CHP adayı navigasyonla geziyor ne yapacağını bilmiyor. Taahhütnameyi imzalamadı ve gitti. Kim halktan yana, yıllardır istismar politikası yürütenlerin maskelerini indirdik. Devletimiz büyük, sosyal devlet tapusu olmayanlara da gerekli desteği sağlayacağız. Sorunlarını çözmeye çalışacağız." dedi.

POLİGON VE YENİTEPE İZMİR BAHÇESİ

Tunç, "Poligon İzmir bahçesi, diğeri Yenitepe İzmir bahçesinin müjdesini veriyorum. Poligon İzmir Bahçesi bir ucu Üçkuyular, diğer ucu Limontepe de olan Kültürpark ın 2 katı olan yer. Askeriye orayı boşaltmış durumda.Oranın tahsisini alacağız ve orayı Karabağlar'lıların hizmetine sunacağız. Birileri diyor ki betonlaşacak. Alışmışlar Karabağlar ve Buca'yı beton haline getirmişler, insanın fikri neyse zikri de o. İçinde sadece birkaç sosyal tesis yapacağız. Birkaç kafe ve lokanta, engelliler için alanlar, yürüyüş alanları ve bir konser alanı olacak. İzmir'in en büyük yeşil alanı olacak. Şimdiden hayırlı olsun. Yenitepe İzmir olarak bildiğimiz Fuar izmir'in karşısında 450 dönümlük alanımız var. Tamamı bakanlığa ait. Poligon İzmir Bahçesi gibi yeşil alan olarak vatandaşlar sunacağız. İzmir'de bunlardan daha büyük yeşil alanı olan merkez ilçe yoktur." dedi.

"KALDIRIM YOL YAPMAK İÇİN ÜSTÜNDE ZEKAYA GEREK YOK"

"Sene 2024 Afyon'un, Erzurum'un köyünde doğalgaz var, ben vatandaşlarımın karşısına geçiyoruz diyorum ki doğalgaz vaat ediyorum. Uzun yıllardır mülki amirlik yapmış biri olarak üzülüyorum. 2024 yılında İzmir'de doğal gaz vaadinde bulunmak beni üzüyor. Bu mevcut belediyelerin çapsızlığını göstergesi. Karabağla'da neden halk doğalgaz alamıyor? 3-14 mahallemizde doğal gaz yok. Bunun sebebi imar planı olmadığı için... Bu da ayrıca bir utanç konusu. İzmir gibi bir şehirde 100 yıldır Cumhuriyet var siz İzmir'i imar planlarına hala kavuşturamamışsınız. Biz Cumhur İttifakı olarak seçimi kazandığımızda yapacağımız ilk meclis oturumunun ilk gündemi doğalgaz ile ilgili olacak ve söz veriyoruz bunu yapacağız. Belediye başkanlığı için, kaldırım, yol yapmak için çok zeki olmanıza gerek yok. Demokrasi zaten ortalama insan içindir. Hiçbir hizmet yürümediği gibi şehrimizin trafiğini görüyorsunuz"