Kabuğunu çöpe değil, suya atanlar yaşadı!

Elmayı tüketmek için genellikle kabuklarını soyar ve çöpe atarız. Ancak şifası kabuğunda yatan bu meyveyi değerlendirmenin birçok yolu var. Elma kabuklarının faydalarını öğrendikten sonra çöpe atmak istemeyeceksiniz.

Elma kabuklarının elmada olduğu kadar sağlık faydası bulunuyor. Elma kabuklarından elde edilen çay sayesinde vücudunuzda oluşan birçok sorun hafiflemeye başlayacak.

Hazır alınan elma çaylarını aratmayan ve sadece elmanın kabuklarından elde edilen çay, özellikle sindirim sistemi üzerinde faydalara sahip. Severek tükettiğimiz bu meyvenin kabuğu bağırsakları çalıştırıyor, vücuttaki toksinleri tek tek atıyor.

Elma kabuğu vücudunuzda oluşan şişkinklikleri, ödemi atmada faydalı olacaktır. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak vücutta biriken yağları parçalamada etkili bir rol oynar. Fazla kilolardan kurtulmak ve sağlıklı bir içecek tüketmek isteyenler için arika bir seçenek.

Vitamini kabuğunda olan elmanın en yüksek besin içeriği özellikle bu alanda saklı. En yüksek flavonoid içeriği aslında kabuğunda bulunur. Karaciğer tarafından salgılananları emerek kandakş kötü kolesterolü yok edebilir.

Elma kabuğu, hazımsızlık başta olmak üzere mide problemlerini çözmede etkilidir. Kan yapıcı hücrelerin sayısını artırarak üst solunum yolu hastalıkları üzerinde iyileştirici etkiler sağlar.

Elma kabuğu kas erimelerini azaltarak vücut üzerinde etkili olabilir. Kas erimesini engelleyip vücudun daha iyi görünmesine yardımcı olur. Bol miktarda lif barındıran bu meyve, düşük kalorili olmasıyla kilo alma gibi problemlere neden olmaz.

Hem sağlığı iyileştiren hem de zayıflamada etkili olan elma kabuğu çayını yapmak ise oldukça basit. Bu sayede doğal bir bitki çayı tüketerek elmanın sağlıklı etkilerinden faydalanacaksınız. Evde olması gereken tek şey bir elmanın kabuğu.

Bir adet kurutulmuş elmanın kabukları üzerine iki su bardağı su ekledikten sonra karışıma karanfil ev çubuk tarçın ilave edin. Ardından kısık ateşte 15 dakika pişmesini bekleyin.

Hazırladığınız çayı kaynattıktan sonra süzerek bardağa boşaltabilirsiniz. İçerisine 4-5 damla limon sıkarak tarifin sağlık faydalarını genişletebilir, etkili bir doğal ilaç tüketebilirsiniz. Günde 1 bardak tüketmek yeterli olacaktır.