Kabızlığı birkaç dakika ortadan kaldıran çözüm!

Sosyal medya kullanıcısı Bethany, portakalın dışını yıkayıp her dilimi tarçınla kapladıktan sonra tüketilmesi gerektiğini belirtti. Bu durumun birçok sağlık sorununa iyi geldiğini savunan genç kadın özellikle kabızlığa iyi geldiğini öne sürdü.

Bethany, portakalların genel olarak kabızlığı iyileştirdiğini savunuyor. Portakalın içeriğinde bulunan maddelerin aynı zamanda müshil bir etkiye sahip olabildiğini iddia ediyor. Uzmanlar ise bütün portakalların gerçekten de bol miktarda lif ve su barındırdığını doğruluyor. Ancak bu kabızlığa iyi geldiği anlamına gelmeyebilir.

Lif ve su, kabızlığı gidermeye yardımcı olan en etkili iki şeydri. Diyetisyen Amy Brownstein, portakal kabuklarını tüketmenin güvenli olduğunu ancak böcek ilacı ve bakteri oluşumuna uygun bir yüzeye sahip olabileceğini belirtiyor.

Portakal kabuğuna işleyen zararlı madde ve bakterilerden kaçınmak için iyice yıkandığından emin olmalısınız. Bazı kişilerin ise kabuklardan olumsuz etkilenebileceği konuşuluyor. Brownstein, portakal kabuklarının dokusu ve tadının çiğneme sorunu yaşatabileceğini belirtti.

Kabuğu bozulmamış bir portakalın %82'si sudur ve 7 gram lif içerir. Bu önemli bir miktar olsa da tuvalet konusunda her bireye yardımcı olmayabilir. Uzmanlar, kabızlığa yatkın bir kişi için yüksek lifli bir gıda yemenin anında etki yaratmasının mümkün olmayacağını vurguluyor.

Diyetisyen VanHuizen, lifin çalışma şeklinin bu olmadığını söylüyor. Portakal tüketiminden sonra hızlı bir şekilde tuvalete çıkmak söz konusu olmayabilir. Vücut lif dengesi oluştururken lifin kolona ulaşması ve kabızlığı hafifletmesi saatler alabilir.

Bethany aynı zamanda portakalı tarçın ve acı biber ile karıştırarak tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak bu karışım birçok kişinin midesine zarar verebilir.

Sosyal medya paylaşımı yapan Bethany, portakalın sağlıklı etkilerinden faydalanmak için bütün bir şekilde tüketilmesi gerektiğini söylemişti. Sağlık açısından faydalı olsa da uzmanlar, kabızlığı iyileştirdiğini belirten bir araştırma yapılmadığını öne sürüyor.