Biberonu bitirmeye zorlamaktan kaçının!

NEDENLERİ VE BELİRTİLERİ

Bebeklerde reflü, alt özofagus sfinkterinin (mide ve yemek borusunu ayıran bir kas) tam olarak gelişmemiş olması nedeniyle ortaya çıkar. Bu, mide içeriğinin yemek borusuna geri akmasına izin verir. Bebeğin sindirim sistemi olgunlaştıkça genellikle iyileşir. Bebek reflüsünün yaygın belirtileri arasında tükürme, kusma, beslenme sırasında veya sonrasında huysuzluk, sırtta kamburlaşma ve beslenme güçlükleri yer alır. Çoğu durumda bu belirtiler endişe nedeni değildir.

DAHA KÜÇÜK, DAHA SIK BESLEYİN

Bebekleri beslenme sırasında ve sonrasında dik pozisyonda tutmak reflü semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir. Yarı dik veya daha dikey bir pozisyonda beslemek de faydalı olabilir. Bebeğinizi daha küçük miktarlarda ve daha sık beslemek, midesindeki baskıyı azaltmaya ve reflü olasılığını azaltmaya yardımcı olabilir.

GAZINI ÇIKARIN

Reflüye katkıda bulunabilecek yutulan havayı serbest bırakmak için her beslenmeden sonra bebeğinizin gazını çıkardığınızdan emin olun. Bazı durumlarda, reflüyü azaltmaya yardımcı olmak için anne sütünü veya mamayı pirinç gevreği ile koyulaştırmak önerilebilir. Bu sadece bir sağlık uzmanının rehberliğinde yapılmalıdır.

BİBERONU BİTİRMEYE ZORLAMAYIN

Bebeğinizi çok fazla beslemek midesinin aşırı dolmasına neden olabilir ve bu da reflü olasılığını artırır. Dolgunluk belirtilerini izleyin ve bebeğinizi biberonu bitirmeye zorlamaktan kaçının. Reflüsü olan bebeklerin çoğunun yaşam tarzı ve beslenme ayarlamalarının ötesinde tedavi gerektirmediğini unutmamak önemlidir. Sindirim sistemleri olgunlaştıkça çoğu bebek reflüyü zamanla atlatır.