Gazeteci Bayer: CHP İzmir'de Abdül Batur ön plana çıkıyor

Gazeteci Yalçın Bayer, CHP'nin İzmir aday adayları arasında Konak Belediye Başkanı ve büyükşehir aday adayı Abdül Batur'un isminin ön plana çıktığını yazdı.

İşte Bayer'in köşe yazısı;

YEREL seçim takviminin belli olması ile birlikte büyükşehir belediye başkan adaylarının belirlenmesinde son düzlüğe gelindi.

CHP’nin elinde bulundurduğu Aydın, Eskişehir, İzmir, Antalya, Mersin, Adana, Muğla ve Tekirdağ büyükşehir adayları merakla bekleniyor. Eskişehir ve Tekirdağ gibi başarılı iki belediye başkanının isimlerinin (Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Kadir Albayrak) açıklanmaması dikkat çekiyor.

Aydın’da Özlem Çerçioğlu, İzmir’de Abdül Batur, Antalya’da Ümit Uysal, Mersin’de Vahap Seçer, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen, Adana’da Zeydan Karalar isimleri ön plana çıkıyor. İzmir Belediye Başkan Tunç Soyer’in ‘haksızlığa’ uğraması halinde tepki göstereceği belirtiliyor. Muğla’da ise sürpriz bir ismin aday gösterileceği kulislerde dillendiriliyor. Muğla’da turizmin kalbi olan Bodrum’da Ahmet Aras ile devam edilmesi beklenirken Marmaris’in belediye başkanın değişmesine kesin gözü ile bakılıyor.

 

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...