Abdül Batur: İzmir'e hakimim, en yüksek oyu alırım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Habertürk’te canlı yayına katıldı ve büyükşehir adaylığıyla ilgili sorulara yanıt verdi.
Abdül Batur, aday olmaya karar verdiği süreci şöyle açıkladı; “Tecrübemize güveniyoruz çünkü 94 yılından başlayan bir belediyecilik serüvenim var. 1999 yılından 2019 kadar Narlıdere ilçesinde belediye başkanlığı yaptım. Ve bu süre içinde yüzde 33’lerden yüzde 80’lere getirdiğimiz bir oy oranımız var.” dedi.

Belediye başkanlığı serüveninde uzmanlık alanı olan Batur, özellikle kentsel dönüşüme önem verdiğini söylerken, “Narlıdere'de 4 dönem içinde Narlıdere'nin çevresini değiştiren, kentsel dönüşüm yasası olmadan kentsel dönüşüm yapan bir belediye başkanıydım. Konak’ta da kentsel dönüşümle ilgili çalışmaları yürüttük. İzmirli vatandaşlarımıza belediyecilik tecrübemizi kentte sıkıntılı konularını ortadan kaldırılması, yeni bir vizyonla kente bakış açısı olacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık” şeklinde ifade etti.

İZMİR’E HAKİMİM, EN YÜKSEK OYU ALIRIM
9 tane aday adayının da birbirinden değerli olduğunu söyleyen Abdül Batur, “Kentli zaten Abdül Batur’u çok iyi tanır. Özellikle belediyecilik açısından bir deneyimimiz var. Bu deneyimimizi kente aktarmak benim en büyük dileğim. Ben doğma büyüme İzmirliyim ve İzmir kentine hizmet etmek bizim için bir onur. Aday adayı olmak bile bir onur. Bu konuda hangi arkadaşımız gösterilirse biz partili bilincinde olarak arkasında dururuz ama beni gösterirlerse ben şunu iddia ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkan adayı olursam en yüksek oyu alırım, her kesimden oy alırım ve konulara çok hakimim. Kentteki sıkıntılar sadece kentsel dönüşüm değil, özellikle altyapı ve trafikle ilgili yoğunlaşan bir sıkıntı var. Onun dışında Körfez temizliği bunu takip eden problemler var ama dirençli kent kentsel dönüşüm, altyapı ve en önemlisi de Körfez temizliği başlıca problemler olarak gözüküyor.” dedi.

Büyükşehire aday gösterilmesi durumunda nasıl bir kampanya yürüteceğini de anlatan Batur, en büyük avantajının İzmirlilerin kendisini tanıması olduğunu söyledi. Batur, “Özellikle 4 sene konak belediye Başkanlığı dönemim ve bu süreçler için de yükselen trendlerle oy aldım. Konak’ta aday olduğumuzda yüzde 50’yi geçmeyen bir yerel seçimlerin neticesi, biz aday olunca halkımızın teveccühüyle %64’lere çıkardık. Ben onun için iddialıyım.” dedi.

İZMİR BENİM SEVDAM
Batur, “Belediye Başkanı seçildikten sonra rozetini bir kenara bırakır. Kim oy vermiş, o beni desteklemiş şeklindeki bir anlayışla değil, halka hizmet belediyeciliğini getirmemiz lazım. Projelerimiz ve teknik ekibimizin hazırlıkları devam ediyor. Kampanyayı zaten ilçe ilçe gezerek yaptığımız projeleri çok iyi anlatarak, özellikle pozitif ayrımcılık yapacağımız kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz ve engelli bireyler için hazırladığımız ana projelerimizi vatandaşlarımızla paylaşacağız. Ben sadece bunları paylaşmak değil, aday olduktan sonra zaten seçimden sonra da hayata geçirilmesi konusunda çok çalışacağız. İzmir benim sevdam İzmir'e hizmet etmek benim için büyük bir onur ve bunun çabası içinde olacağız.” şeklinde belirtti.

Abdül Batur, projelerini şu anda açıklamasının doğru olmadığını söylerken, “İzmir Büyükşehir Belediyesi koltuğunda bir Cumhuriyet Halk partili belediye başkanımız oturuyor. Hiçbir eleştiri, hiçbir şey yapmadan bu kampanyayı yürütüyoruz. O da bizim kardeşimiz arkadaşımızdır. Biz daha iyi yapacağız diyoruz. Onun için projelerimizi aday olduktan sonra tüm kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.