Her tanesi 'beyaz altın' değerinde! Kanda ne varsa temizliyor, riskleri sıfıra indiriyor

Besleyici özelliklere sahip olan bu kuruyemiş, sağlıklı bir diyetin içerisinde yer alması gereken bir baklagil çeşididir. Acıktıysanız ve bir süre beklemeniz gerekiyorsa evde bulunan beyaz leblebiyi tüketmeniz yeterli. İşte açlığı yatıştıran bu kuruyemişin vücuda olan etkileri.

Düşük yağ ve kalori içeriğine sahip olan bu atıştırmalık, sağlıklı besinler arasında yer almasını sağlıyor. Yüksek lif içeriği, sindirim sistemini iyileştirerek kabızlık problemine iyi gelebiliyor. Ayrıca acıktığınız zamanlarda açlık hissini yatıştırmak için bir miktar tüketilmesi yeterlidir.

İçerisindeki bitkisel protein sayesinde iyi bir protein kaynağı olabilir. Vegan ve vejeteryan beslenme biçimlerinde sıklıkla tüketilen bir atıştırmalıktır. Vitamin ve mineral dengesini sağlamak için beyaz leblebiden destek alabilirsiniz.

Beyaz leblebinin en popüler özelliği, hamilelik dönemiyle ilgilidir. Bebeğin sağlıklı beslenebilmesi için annenin ihtiyacı olan besinleri sağlayabilir. Oluşacak kansızlık riskini tedavi eder, bebek sağlığını korur.

Mide bulantısı hissediyorsanız, beyaz leblebinin bulantıya karşı belirli bir etkisi mevcut. Bulantı anında aşırıya kaçmadan tükettiğiniz zaman rahatsız edici hissi önleyebilir. Mide asidini bastırarak bir süreliğine rahatlık sağlayabilir.

Porsiyon miktarını ayarlamakta sorun yaşamamak için besin değerlerini iyi bilmek gerekiyor. 100 gramı ise yaklaşık 357 kaloridir. 100 gramında yaklaşık 58 g karbonhidrat, 4.99 g yağ, 7.74 g lif ve 19.9 g protein bulunur.

Birçok kişi beyaz leblebi tüketiminin kilo aldırma ihtimalini sorguluyor. Ancak aksine, kilo verme sürecine katkıda bulunabilir. Düzenli diyet ve spor yapan kişilerin öğünlerine dahil edebileceği bir atıştırmalıktır. Tek başına tüketildiğinde kilo artışına neden olmaz.