Her gün B vitamini kullanmak zararlı mı?

B vitaminleri suda çözünen temel besinlerdir, bu nedenle her gün yenilenmeleri gerekiyor. B vitamini grubu 8 farklı vitaminden oluşuyor; B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niasin), B5 (pantotenik asit), B6 ​​(piridoksin), B7 (biyotin), B9 (folat-folik asit) ve B12 (kobalamin).

B9 ve Hamilelik

Sağlıklı bir hamilelik için B9 [folat] çok önemlidir. Uzmanlara göre, Ulusal Bilimler, Mühendislik ve Tıp Akademilerindeki Gıda ve Beslenme Kurulu, doğurganlık çağındaki tüm kadınların günde 400 mikrogram folik asit almasını tavsiye ediyor. Hamilelik sırasında günlük 600 ila 1.000 mikrogram folik aside ihtiyaç duyuluyor. Folat, bir bebeğin beyninin ve omuriliğinin sağlıklı gelişimi için gereklidir. Hamilelikten önce ve hamilelik sırasında bu vitaminden yeterince almak, belirli doğum anormalliklerini önlemeye yardımcı olur.

Tiamin ve Enerji

Tiamin, vücut için besinlerden gelen enerjiyi dönüştürmede etkilidir. Mount Sinai Hastanesinden aktarılan bilgiye göre, "Diğer B kompleksi vitaminleri gibi, tiamin de bazen 'anti-stres' vitamin olarak adlandırılır, çünkü bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve vücudun stresli koşullara dayanma yeteneğini geliştirebilir." Keşfedilen ilk B vitamini olduğu için B1 olarak adlandırılmıştır. Tiamin hem bitkilerde hem de hayvanlarda bulunur ve belirli metabolik reaksiyonlarda çok önemli bir rol oynar.

B12 ve Kan Hücreleri

B12 sinir fonksiyonu, beyin fonksiyonu ve daha fazlası için oldukça önemlidir. Harvard T.H. Chan School of Public Health'den alınan bilgiye göre, B12 vitamini veya kobalamin, hayvansal gıdalarda doğal olarak bulunur.

Gıdalara veya takviyelere de eklenebilir. B12 vitamini kırmızı kan hücreleri ve DNA oluşturmak için gereklidir. Aynı zamanda beyin ve beyin fonksiyonlarında ve gelişiminde önemli bir oyuncudur.

B VİTAMİNİ HANGİ BESİNLERDE BULUNUR?

Baklagiller (fasulye, mercimek) Tam tahıllar (kahverengi pirinç, arpa, darı) Meyveler (narenciye, avokado, muz) Et (kırmızı et, kümes hayvanları, balık) Yumurta ve süt ürünleri (süt, peynir) Koyu, yapraklı sebzeler (brokoli, ıspanak) Tohumlar ve fındık (ayçiçeği tohumu, badem)