Her çeşmenin suyu içilmemeli!

ZARARLI MADDELER VAR

Hem suyun çıkarıldığı kaynaktan hem de taşınma esnasında geçtiği yollardan dolayı musluk sularının içerisinde sağlığa zararlı metal, toksik, kimyasal maddeler mevcut olabilir. Bu maddeler suyun renginde veya tadında belirgin şekilde değişime neden olmadığından musluk suyu temiz su sanılıp sıklıkla içilebiliyor.

ÖNCE KAYNATIN

Herhangi bir şekilde güvenilir suya erişim olmadığında, çeşme suyunun daha güvenilir bir şekilde tüketilebilmesi için su kaynatılmalıdır. Ancak kaynatma işleminin sadece suda bulunan virüsler, parazitler ve bakteriler dâhil olmak üzere hastalığa neden olabilecek mikropları öldüreceğini unutmamalısınız. Eğer suda zararlı kimyasallar varsa bunlardan kaynatarak kurtulmak mümkün değil.

CAM ŞİŞEYİ TERCİH EDİN

Su kalitesi, güvenli ve sağlıklı tüketim için son derece önemli. Bu nedenle en sağlıklı su konusunda önerimiz, cam şişede muhafaza edilen arıtılmış su veya kaynak suyu tüketimi olacak. Arıtılmış su alıyor veya evde kendiniz arıtma cihazı kullanıyorsanız, arıtma filtrelerinin temizliğine dikkat etmeli ve ek olarak maden suyu tüketmelisiniz.

ENFEKSİYON SEBEBİ OLABİLİR

Musluk suyu içerisinde bakteri ve parazitler varsa E. coli, giardia ve cryptosporidium en yaygın görülen su kaynaklı enfeksiyonları beraberinde getirebilir. Su kaynaklı enfeksiyonlarda yaygın belirtiler benzerdir olabilir. Bunlar arasında en yaygın belirtiler şöyle sıralanabilir, karın ağrısı, gaz, kanlı dışkı ve şiddetli ishal, iştah kaybı ve ateş.