Hazır giyimciler öğrencilere mesleklerini anlattı

Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksek Okulu, EGSD ve EHKİB işbirliğinde yürütülen bu proje kapsamında Bornova Şehit Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Kahraman MTAL, Bornova Mimar Sinan MTAL, Bayraklı Ali Osman Konakçı MTAL ziyaret edildi.

EÜ Moda ve Tasarım Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Gülseren Haylamaz ile son sınıf öğrencilerinden Can Atasay okul ziyaretlerine katılarak sunum yaptılar. Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Kunt EGSD'yi temsilen ziyaretlere katılırken, EHKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, aynı zamanda EGSD Yönetim Kurulu Üyesi olan Çağlar Bağcı da ziyaretlerde hazır bulundu.

Meslek Lisesi öğrencilerine sektörü ve akademiyi tanıttılar

EGSD Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Kunt, 9-10 ve 11. Sınıf Moda Tasarımı teknolojisi bölüm öğrencilerine sektörel bilgilendirme gerçekleştirdiklerini belirterek, sektöre dair meslek lisesi öğrencilerin sorularını yanıtladıklarını ifade etti.

EHKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, aynı zamanda EGSD Yönetim Kurulu Üyesi olan Çağlar Bağcı ise sektörün bilgili ve yetişmiş iş gücüne ne kadar çok ihtiyacı olduğunu belirterek, hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün her şartta yetişmiş iş gücüne ihtiyacı olduğunu belirtti.

EÜ Moda ve Tasarım Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Gülseren Haylamaz ise bu proje ile amaçlarının gençlerin moda tasarımı alanını seçmesini sağlamak, bilinçli kariyer adımlarının oluşumu için sektör hakkında bilgi vermek, üniversitede yollarına devam etmeleri için seçenekleri hakkında bilgilendirme olduğunu vurguladı.