Hastanelerde onaylı randevu sistemi başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'da 'Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

-Yetkisiz olan kendince hürdür her istediğini rahatça söyleyebilir sorumluların ne söylediğine bakın sosyal medya sağlıklı bir bilgi kaynağı değil, sağlıkla ilgili bilgi kaynağı sağlık bakanlığıdır.

-Bugün olduğu gibi sizleri sağlık koordinasyon kurulumuzun kararları doğrultusunda sizleri bilgilendireceğim.

-Bağışıklama programındaki bütün aşılar Hıfzısahha’da üretilecek, 2028’de tüm aşılar yüzde 100 yerli olacak.

HASTA RANDEVU SİSTEMİ

-Geçen yıl yaklaşık 23 milyon kişi aldığı randevulardan en az birine gelmedi. Gelinmeyen randevu sayısı 81 milyon.

-Sistem artık şöyle işleyecek: Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek.

-Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS’de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor. Onaylı Randevu Dönemi hayırlı olsun.

-Hasta gelemeyeceği randevuyu iptal edecek. Bu yeni sistemden beklenen sonucu alacağımıza inanıyoruz. 

-Yeni dönemde ayrıcalıklı iki hasta grubumuz var: 65 yaş üstü hastalarla kanser hastaları. Bu gruptaki hastalar, onay işlemlerinden istisnadır. Onaylı Randevu Sistemi, hastanelerimize, hekimlerimize zamanı verimli kullanma imkânı sağlayacak.

-Hasta, gelemeyeceği randevuyu iptal edecek. Böylece, randevu sadakatsizliği sebebiyle, şu an boş kalan kapasitemizi hizmet bekleyen hastalar için kullanabileceğiz.

-Boş kalan her bir randevuda, sistemden randevu alamayıp, talep bırakmış hastalarımıza ulaşacağız

-Öncelik, talep bırakan hastalarda olacak. Onaylı Randevu Sistemi sayesinde, öngörümüze göre, birçok branşta hastamızın talebine 24 saat içinde cevap verebiliyor olacağız.

-Bu yeni sistemden, beklenen sonucu alacağımıza inanıyoruz. Taleplerin etkin şekilde karşılanabilmesi içinse Randevu Koordinasyon Merkezini devreye alıyoruz. Bu merkezin faaliyetlerini şahsen takip edeceğim.