Hamza Dağ: İzmir’i İmamoğlu’nun 40’ncı ilçesi yaptınız

Türkiye'nin çevresinde savaşların yaşandığına dikkati çekten Dağ, böyle bir coğrafyada savunma sanayi anlamında her türlü tedbiri hayata geçirmek mecburiyetinde olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Ülkesini seven, ekonomisinin büyümesini isteyen herkes bizim bu paketimize sonuna kadar destek vermektedir. Ama düşünce olarak başka yerlerde olanlar nasıl kaçabilirim diyor. Onun için de önümüzdeki süreçte bu coğrafyada istikrarın daha da büyüdüğünü göreceğiz” dedi.

Dağ, “40 yıldır milyar dolarlarımızı harcayan binlerce insanlarımız şehit verdiğimiz terör belasından bu ülke kurtulmuştur. Artık terör diye bir bela söz konusu değildir. Hem de coğrafyamızda bu kadar ameliyatların yapıldığı bir dönemde böyle bir istikrar, böyle bir husus çok önemlidir” diye konuştu.

"BİZE VERİLEN MESAJI ALDIK, HAMLELERİMİZİ ATIYORUZ"

AK Partili Dağ yerel seçim süreciyle ilgili de şunları ifade etti: İzmir’den Türkiye’ye çok farklı bir ses ortaya koyduğunuz için, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak benimle, ilçe belediye başkanı adayımız ve tüm teşkilatımızla yaptığımız kampanya sürecinde tüm Türkiye’ye İzmir’de bir şeyler oluyor dedirttiğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanımız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını tebliğ ettiğinde ‘İzmir adayı olurum, ben İzmirliyim. İzmir’den öyle bir ses gelecek ki bunu siz de duyacaksınız, Türkiye’deki insanlar da duyacak’  dedim. Benim sözümü yerde bırakmadınız. Bu yerel seçimde seçmen bize bir mesaj verdi, ilk defa ikinci parti olduk Türkiye’de. İzmirli 25 yıldır bu şehri yönetenlere de mesaj verdi. Biz bize verilen mesajı çalıştık ve hamlelerimizi atıyoruz, sebepleri biliyoruz." dedi.

"SEÇMEN CHP'YE SARI KART VERDİ"

Dağ, "Çiğli’de adayımızı biz bulduk, gelip ben adayım demedi. Adayımız bizi kırmadı, ben bu işe varım dedi. İzmir zor, Çiğli zor bir yer. Bu zorluğun içinde bu işe soyundular. Güzel bir kampanya gerçekleştirdik. Hem adayımızdan sonuna kadar razıyım, hem de teşkilatımızdan razıyım. Hem Çiğli hem de İzmir’de oylarımızın arttığını, Türkiye genlinde düşüş yaşamamıza rağmen görüyoruz. Biz Türkiye’deki mesajı aldık, İzmir’de de 25 yıldır İzmir’i yönetenlere seçmen sarı kart verdi, kırmızı kart da yakın. Bunu da çalışarak gerçekleştirmek İzmir’e olan sözümüzdür."

"İZBETON KOOPERATİFE GİRDİ 2 MİLYAR TL BUHARLAŞTI"

31 Mart Yerel Seçimlerinde seçilselerdi, "1 Nisan sabahı su ücret tarifesinde yüzde 50 indirim olacaktı" diyen Dağ, "Ben bunu söyleyince Cemil Tugay yüzde 25 indirime gideceğim dedi, önce indirime sonra artışa gitti. Ben yüzde 50 indirime gideceğim, 5 yıl boyunca su, elektrik tarifesinden daha fazla olmayacak demiş, bunun sözünü vermiştim. Şu an İzmir’de 7 ay geçti hala su faturası elektrik faturasından fazla. İzmir sokaklarını gezdiğimde, ‘Arabaların alt takımlarını yaptırmaktan yorulduk’ dedi. ben de en kötülerinden başlayarak bunları yapacağımı söyledim. Emin olun bu 6 aylık süreçte metropolün tamamını bitirmiş olurduk. Çünkü İZBETON dediğin bunu yapacak. İZBETON kooperatif işine girdiğinde 2 milyar TL buharlaştığında, bu buharlaşma işinde de senin il başkanın, Ankara’daki temsilcilerin, önceki dönem bürokratların varsa ve dokunamıyorsa o 2 milyarın hesabını soramıyorsan bu şehrin yollarını da yapamazsın." dedi.

 "EN AZ 4 BATTI ÇIKTI BİTİRMİŞTİM"

16 tane battı çıktı sözü verdim. Tamamını ilk yıl bitiremem de dedim. Şu ana kadar en az 4 tanesini bitirmiş olurduk. İzmirliler 1-2 saatini yolda geçiriyor, bu saati evinde geçirmesi daha faydalı değil mi? Körfez İzmir’in yeni bir gündemi değil. 35 yıldır gündemde. Her belediye başkanı körfezde yüzeceğini söyledi sadece Soyer’in değil, Ahmet Piriştina, Aziz Kocaoğlu ve mevcut belediye başkanının da bu konuda açıklamaları var. Gelinen noktada hedefler Paris gerçekleşen körfezin şu anki hali. Bunun ana sebebi ne? Körfezin ana sebebi Çiğli arıtma tesisidir. Orada her gün 100 bin metreküp su arıtılmadan denize deşarj yapılıyor. Arıtıldıktan sonra çıkartılan çamur orada depo ediliyor. Yağmur yağdığında o çamur körfeze karışıyor. Kirliliği durdurmuyorsunuz, adım atmıyorsunuz. 4. Fazın ihalesi Soyer zamanında yapıldı, bunun borçlanması için Soyer benden yardım istedi, ben de süreci hızlandırdım. Hala 4. Faz bitmedi. 7 aylık süreçte ben olsaydım 4. Fazı işleme almıştım, balık ölümlerini de görmüş olamayacaktık.

"ÇİĞLİ'NİN EN CAN ALICI SORUNU HARMANDALI"

Çiğli’nin en can alıcı problemi Harmandalı çöpü, bu konuda ne yapacaksınız merak ediyoruz. Biz çözecektik, nasip olmadı. Bu tamamen Büyükşehir’in görevi, herhalde onda da iktidara laf atacak bir şey ortaya koymazsınız. Modern çöp sistemi kuracak şekilde yapmanız gereken işlemi kamuoyu ile paylaşmanız şarttır.

"YAZIŞMAYI BIRAK, NE ZAMAN İSTERSENİZ BAKANIMIZLA PROTOKOLÜ İMZALAYIN"

2 gün önce Karşıyaka kongresi vardı, orada Karşıyaka Stadı ile ilgili düşüncemizi paylaşmıştık. Biz 2 tane stat yaptık ama o zamanki Büyükşehir Başkanı ile orada oturanlar dava açarak bu işi durdurdu. Yerel seçim öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı bu işi yapacağım dedi. Bunu söylüyorlarsa bana düşen Bakanlıktan bu yerinde tahsisini Büyükşehir Belediyesine geçirmektir. Ben herhangi bir adım atılmadı dedim. Yazışma yapmışlar. Benim bu yazışmadan haberdar olmam mümkün değil. Biz bu yazışmaları biliriz, bu yazışmalar zaman geçirme yazışmalarıdır. Yazışma arkadan gelmiş, bırakın onu. Yarın derseniz yarın, haftaya derseniz haftaya, il başkanımız burada; ne zaman derseniz Gençlik Spor Bakanımız, İl Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız bir araya gelip bu protokolü hemen yapmalıdırlar. Biz buna hazırız, gölge falan yapmıyoruz, önünüzü açıyoruz. Gecikmeyin, çünkü bakın 6 ay geçti, tahsisi aldın, projeyi çizdirdin, ihaleye çıktın, göreviniz biter, hala stat yapılmamış olur. Karşıyaka’da gezerken insanlar size bunu hatırlatır, biz de hatırlatırız. Seçimden önce ahkam kesip, seçimden sonra unutturmak lüksünüz yoktur.

"İZMİR, İMAMOĞLU'NUN 40'INCI İLÇESİ YAPTINIZ"

"İzmir ile ilgili hangi konu geldiyse o konuda adım atmaya gayret ettim" diyen Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP'nin önceki siyasetçileri de bugünkü siyasetçileri de aynı yolu izlemektedir. Hepsi hizmet ettirmemek için ellerinden geleni yaparlar. Siz 'Bir yere yol yapalım' deseniz eylemler yaparlar, 'Şehir hastanesi yapalım' deseniz 'Otobüs göndermeyeceğiz' diye tehdit ederler. Bugüne kadar yaptığımız hizmetlerin tamamı bu şehirde siyaset yapan CHP'li siyasetçilere rağmendir. Körfez'de bunu yaşadık, bakan geldi; Büyükşehir Belediye Başkanı yoktu. Büyükşehir Belediye Başkanı, 'Bilim Kurulu Raporu'nu imzalamam ya da şerh ile imzalarım' diyor. CHP'nin bu şehirdeki siyasetçilerini İzmirlilere şikayet ediyorum. Bu şikayetim bir level daha öteye geçiyor. 'AK Parti İzmir'i teslim almaya çalışıyor' diyorlar. Biz İzmirliyiz. Ama siz İzmir'i İstanbul'a teslim ettiniz. İzmir'i İstanbul'un, Ekrem İmamoğlu'nun 40'ıncı ilçesi yaptınız. İstanbul'dan gelen genel sekreter yardımcısını buraya genel sekreter yardımcısı yaptınız, ekibiyle beraber buraya getirdiniz. İl başkanınız, milletvekilleriniz İmamoğlu'nun önünde el pençe duruyor. Niyetiniz İmamoğlu'nun İstanbul'da rantı bitti, İzmir'e rant için bu müdahaleleri yapmaksa karşınızda 4,5 milyon İzmirliyi, önlerinde Hamza Dağ'ı bulursunuz. Size bunu yaptırmayız. Bu şehrin insanlarını arkamıza alır, önlerine geçer şehrin rantını İstanbul'a peşkeş çekme sürecini size yaşatmayız, kimsenin şüphesi olmasın. Özel kalemlerden sekreter atamalarına kadar hepsini birebir takip ediyoruz. İzmir'i size ham yaptırmayız. AK Partiye ömür biçenler hayal kırıklığına uğrayacaktır.