Hamza Dağ: Hizmetin gitmediği mahalle kalmayacak

ÇİĞDEM ÖZEN / BEN HABER

Dağ, kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya geldi. Programa, Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran ve AK Parti Konak İlçe Başkanı Said Başdaş da katıldı. 

Dağ, sözlerine İlk eğitimin anneden alındığını, kadınların güçlü bir aile için çok önemli olduğunu söyledi ve eşi Zeynep Hanım'ın da kendisine ne kadar destek verdiğini anlattı. Dağ, "Ben hanımına eşim diyemiyorum, 4 çocuğumuzu büyüttü, işini yaptı, bir anlamda beni de büyüttü o nedenle eşim diyemiyorum. Dolayısıyla eşime o kadar saygı duyuyorum ki eşim demekle ona haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Bunun için de ailenin en temel taşı anne. Evlada ilk verilen eğitim anne eğitimidir. Annenin evlada verdiği eğitimdir ve anneden aldığı bu eğitimle o evlat toplumun neresinde olacağı, ondan sonra çok net bir şekilde ortaya çıkar. İlk eğitim anneden alınır. Annem ve anneannem sözleri aklıma hep gelir ve önüme bir şey çıktığında da hayatımı ona göre yaşarım. Onun için güçlü toplum, güçlü aile ile var olur. Biz aileyi çok önemli buluyoruz. Siz hanımefendilerin hayalinin yeşerdiğini gördük. Bizler 1 Nisan sabahından itibaren İzmir için işe koyulduğumuz andan itibaren yaptığımız yolları, düzene soktuğumuz raylı hatları, kadınlarımız daha da güçlensin, işine okuluna daha rahat gidebilsin, anneler evlatlarına, evlatlar annelerine daha rahat daha çabuk kavuşsun diye yapacağız.” şeklinde ifade etti.

"BU BİZİM İŞİMİZ DEĞİL DEMEYECEĞİZ"

Biz belediye başkan adaylığına talip değiliz şehri emine talibiz. Şehri emini olmak, sadece kaldırım yapmak, yol yapmak değildir. Körfezi temizleyeceğiz, kaldırım da yol da yapacağız. Arka sokaklardaki hanımefendilerin yaşadığı sıkıntılardan haberdar olup çözüme kavuşturacağız. 12 yıldır İzmir'i karış karış geziyorum. Ben ve Ceyda Bölünmez Çankırı hangi hanede sıkıntı ızdırap varsa biz oraya dokunacağız. Bu bizim işimiz değil, hükümetin işidir demeyeceğiz. Söz, vaat ve taahhüt veriyorum. Biz 4 evladımıza hangi nazarla bakıyorsak, bu şehrin evlatlarına ve kadınlarına da aynı nazarla bakacağız. Biz bu şehre aşığız, bu şehre ne kadar hizmet edersek o kadar mutlu oluyoruz. Bugünden not edin eksikliğimiz olursa bizi mutlaka uyarın." dedi.

ULAŞIMDA 90 DAKİKA VE SU İNDİRİM SÖZÜ

13 şubatta projelerini İzmirlilerle paylaşacağını ifade eden Hamza Dağ, "Projelerimizi yaparken hane gelirine katkı sağlayacak husuların olduğunu ve paylaşmamız gerektiğini gördük. Birincisi 90 dakika toplu ulaşım meselesi çok önemli. İlk binişten sonra diğer binişlerde herhangi bir ücret ödenmesi olmayacak. Diğer projemiz de İzmir'de su faturasının elektrikten bile fazla gelmesi. İzmir Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanıyor. İnşallah 1 Nisan'dan sonra Hamza Dağ kardeşiniz, su ücret tarifelerinde yüzde 50 indirime gidecek" şeklinde belirtti.

"HİZMETİN GİTMEDİĞİ MAHALLE KALMAYACAK"

Dağ, "Biz İzmir'iz İzmir ruhuyuz, başarabiliriz, başaracağız sözleriyle konuşması tamamlarken, "Izmir'in kahraman anneleri değerli kadınların izmir hak ettiği değere kavuşturacağız. İzmir'i sadece Ege'nin değil dünyanın incisi yapacağız. İzmir'i, annelerimizle hanımefendilerle beraber yöneteceğiz. Sizlere söz veriyorum. Hizmetin gitmediği eser üretilmeyen tek bir mahallemiz kalmayacak. Bu hedefleri sizlerle birlikte başaracağız." dedi.