Emekli maaş farkları yattı mı, ne zaman yatacak?

Tahsis numarasına göre 4A-4B emekli maaşı ocak ayı ödemeleri başlarken milyonlarca emeklinin gözü emekli maaş farklarının ne zaman yatırılacağında. Zamlı aylıklar yılın ilk yarısında geçerli olacak ve Emekliler belirlenen tarihlerden itibaren zamlı maaşlarını alacak. Peki, emekli maaş farkları yattı mı, zamlı maaşlar ne zaman yatacak? İşte 2024 ocak ayı SSK-Bağkur emekli maaşı ödeme tarihleri…

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?
2024 ocak ayı emekli maaşı zammı düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanması sonrası SSK emeklikleri 17 Ocak, Bağ-Kur emeklileri de 25 Ocak'tan itibaren zamlı aylıklarını almaya başlayacak.

MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATIRILACAK?
SSK'lı emekliler 17-25 Ocak tarihinde, Bağ-Kur emeklileri 25-28 Ocak tarihi arasında yüzde 37,57 oranında zamlı emekli maaşı ödemesini alacak. SSK emeklileri refah payı hariç olmak üzere zamlı maaşlarını 17 Ocak'tan itibaren almaya başladı.

Ek zam ve en düşük emekli maaşı için yapılacak Meclis düzenlemeleri sonrası oluşacak maaş farkları, emekli memurlarda olduğu gibi bu ay içinde ya da Şubat ayında belirlenecek bir takvimle emeklilerin hesaplarına yatırılması söz konusu olacak.

Burada bir hak kaybı söz konusu olmayacak. Ocak farkları yatırıldıktan sonra Şubat maaşları yeni oranlardan ödenecek. Yani düzenlemeler 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olacak.