Ege-Koop'tan 41’inci yılında ‘’3 özel proje’’

1984 yılından bu yana İzmir’ in 12 ilçesinde, 5 milyon m2’ lik imarlı konut alanlarında, her türlü fiziki, sosyal, iletişim, eğitim ve ulaşım alt yapısıyla, yeşil çevre dokusuyla 150 bin kişinin sağlıklı, mutlu, huzurlu ve güven içinde yaşadığı UYDU KENTLER oluşturduk.

20 mahalleden oluşan bu özgün UYDU KENT projelerini Avrupa Konseyi Sosyal Kalkınma Fonu’ ndan Hazine garantörlüğünde ve Ege-Koop kefaletiyle ortaklarımıza kullandırdığımız 2 milyar 215 milyon dolarlık krediyle gerçekleştirdik’’ şeklinde konuştu.

EGE-KOOP’UN 41.YILI  PROJELERİ
Ekonomik krizin giderek derinleştiği, barınma krizinin de sosyal krize dönüştüğü bu ortamda Ege-Koop olarak sorumluluklarının bitmediğini, yeni arayışlar içinde olduklarını ve önlerinde yapacak daha çok işleri olduğunu anlatan Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, Ege-Koop’ un kuruluşunun 41’ inci yıldönümünde başlayacakları 3 yeni özgün proje hakkında da ayrıntılı bilgi verdi.

‘’İzmir’e kazandırdığı projeler ile üniversitelerde tez konusu olacak projeleri her meslek gurubundan İzmir’ e kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir’de Ege-Koop dışında "UYDU KENTLER" yapan başka bir kuruluş yok. Şimdi de 41. yılımıza BORNOVA,SEFERİHİSAR ve MENEMEN-VİLLAKENT'de her kesime uygun 3 farklı proje ile kutlamaya hazırlanmaktan çok mutlu olacağız’’ diyen  Aslan projelerle ilgili şu bilgileri verdi:

İzmir’ e kazandırdığımız Villakent mahallesi’ nde, Villakent projesi’ nde, Foça yolu üzerinde, kurulması Bakanlar kurulunca onaylanan yeni 4.SERBEST BÖLGE’ ye komşu ve 50 bin m2’ lik alanda her kesime hitap eden 279 bağımsız bölüm, 6 farklı tipten  oluşan Villakent 41.yıl projesi ile ilgili projenin mimarı Gözde Susam İnanç’ ta "Ege-Koop’un 41’inci yılına özel Villakent’te üç farklı parselde önü açık ve doğayla içiçe özel bir lokasyona sahip proje alanının arazi yapısını doğru kullanarak ferah bir tasarım gerçekleştirdik. Proje en fazla üç kattan oluşacak. Her konut teras evler mantığıyla, yeşil çatılı, iç avlulu ve doğayla bütünleşik özellikte olacak. Herkesin ihtiyacına yönelik sosyal alanların yanı sıra günlük ihtiyaçlarını karşılayacak ticari alanlar da yer alacak. Biz de Ege-Koop’ un 41’inci yılında böylesine özellikli projeyi hazırlamaktan çok mutlu olduk.” dedi.

2.projemiz Bornova-Çamdibi’ nde; İzmir kent merkezi’ nde, kentsel dönüşüm bölgesinde 220 bağımsız bölümden oluşan nitelikli 2. projemiz BORNOVA EGE-KOOP TEMPUS projesi’dir. Zemin çalışmalarına başladığımız ve 24 ayda bitirmeyi planladığımız

Ege-Koop Tempus Projesi; Çamdibi’ nde yapılan örnek proje olacak.
3.projemiz de Sakin şehir Seferihisar’da ilçe merkezi’ nde denize 5 dakika mesafede, mandalin bahçelerine komşu projemiz de 2 katlı bahçeli konutlardan oluşacak. Seferihisar  projemizin ilgi odağı olacağını ön görüyorum.
Aslan, Ege-Koop‘un üretim felsefeni, "GÜVEN KOLAY İNŞA EDİLMEZ, EGE-KOOP’ UN YARATANI HALK, YAŞATANI DA HALK.’’ sözüyle özetledi.