Cumhur İttifakı Bayraklı Adayı Bilal Kırkpınar projelerini anlattı

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar'ın Bayraklı için proje ve hedeflerini anlattığı lansmana İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Yaşar Kırkpınar ile MHP ve AK Parti teşkilatlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

"PROJELER YERİNE İDEOLOJİLER TARTIŞILSIN İSTİYORLAR"

"Yepyeni Bir Bayraklı" sloganıyla projelerini anlatan Kırkpınar, "Bayraklı'nın gelişimi ve refahı için yola çıkmış bir aday olarak karşınızdayım ve sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bayraklımızı İzmirin parlayan yıldızı haline dönüştürmek için ilçemizde hayata geçireceğimiz projeleri sizlerle paylaştığımız bu lansman toplantımıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bayraklımızı adım adım dolaştığımızda gördüğümüz acı manzaralara sebep olanlar, yıllardır hizmetsiz bıraktıkları ilçemize kayıp yıllar yaşatanlar, istiyorlar ki projeler yerine ideolojiler yarışsın. Bayraklımızın meseleleri tartışılmasın" dedi.

AK Partili  Bilal Kırkpınar'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Bu seçimin tek bir sorusu var: Bayraklımızda araçlara 3-4 ayda bir alt takım değiştiren altyapı ve yollardan memnun muyuz? Pazar yerlerinden, yeşil alanlardan, parklardan, oyun alanlarından, rekreasyon alanlardan, spor komplekslerinden, ne yazık ki her mahallede söz verilip de yapılmayan kreşlerden, taziye evlerinden, düğün salonlarından, uygulanması münkün olmayan imar planlarından ve kentsel dönüşümden, her seçim döneminde umutlandırılıp sonra kaderine terkedilen ihtiyaçlı vatandaşlarımız için vaat edilen sosyal desteklerden, sokaklarda başıboş ve bakımsız bırakılan sokak hayvanlarından, her sabah ve akşam çileye dönüşen trafikten, tam 2,5 yıldır onay bekleyen yeni yapı müracaatları ve projelerden, her dönem sözler verildiği halde yüz üstü bırakılan yaşlı ve engelli vatandaşlarımızdan memnun muyuz değil miyiz? Bu soruyu samimi olarak vicdanımıza sorduğumuzda aldığımız cevap seçimin kaderini belirleyecektir.

"EN İYİSİNİ YAPACAĞIMIZDAN ŞÜPHENİZ OLMASIN"

İşte burada çıkmış olduğum bu yolda, sizlerin desteğiyle birlikte, şeffaf yönetim anlayışıyla, katılımcı ve adaletli bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğimizden emin olabilirsiniz. Bayraklı'nın sorunlarını dinleyecek, çözüm odaklı projeler üretecek ve birlikte hareket ederek bu projeleri hayata geçireceğiz. İhtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olacağız. Sizlere daha iyi bir gelecek sunabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan şüpheniz olmasın.

"BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"

Eğitimden sağlığa, çevre korumasından kültürel etkinliklere kadar her alanda Bayraklımızın potansiyelini maksimum seviyeye çıkarmak için çalışacağız. Gençlerimizin ve kadınlarımızın güçlenmesi için çalışacak, dezavantajlı kesimleri de unutmayacağız. Halkımızın katılımını ve desteğini her zaman ön planda tutarak, birlikte hareket edeceğiz. Bu güzel ilçemizin geleceği için birlikte el ele, omuz omuza çalışacağız. Sizlerin desteğiyle, Bayraklı'yı daha da güzel yarınlara taşıyacağız. Birlikte başaracağız! Yaşam kalitesi yüksek, hizmette dünya standartlarını aşmış, belediyecilikte öncü bir Bayraklı vizyonumuzla, şimdi sizlere Yepyeni bir Bayraklı’nın kapısını açacak projelerimizi tanıtmaya başlıyorum:

"AFETLERE DAYANIKLI, DİRENÇLİ, GÜVENLİ BAYRAKLI"

Bayraklı Belediyesi garantörlüğünde,  "Yerinde Yaşam"  anlayışımızla ve kurmuş olduğu finansal modelle tüm hane sahiplerinin kabul ettiği, kent kimliğine uygun, dayatma olmadan gönül rızası ile yerinde bir dönüşümü gerçekleştireceğiz. Başta dar gelirli vatandaşlarımıza olmak üzere belediye imkanlarıyla sosyal konutlar üreteceğiz. Burada vatandaşımızla müteahhidi baş başa bırakmayacağız. O zaman müteahhidin inisiyatifine terk etmiş oluyoruz. Bayraklı belediyesi garantörlüğünde, şartları vatandaşlarımızdan yana olacak şekilde oluşturacağız.

"KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLACAKLAR"

Orta hasarlı evlerimiz için, hemşehrilerimizin seçeceği yarısı bizden kampanyası veya rezerv alan uygulaması oluşturacağız. Yarısı bizden kampanyasında, Bayraklı Belediyesi ve kurmuş olacağı finansal modelle yapılacak protokol ile vatandaşların depreme dayanıklı evlerine yerleşmelerini Bayraklı Belediyesi garantörlüğünde sağlayacağız. Rezerv alan uygulaması ile hak sahibi ve orta hasarlı evi olan vatandaşlarımız öncelikli olmak üzere uygun fiyatlı ve kira öder gibi ev sahibi olmasını sağlayacağız.

DEPREME KARŞI ÖNLEMLERİ ALINMIŞ BAYRAKLI"

Belediye tarafından bütün yapılara ücretsiz riskli yapı tespiti sağlayacağız. 2020 İzmir depremi sonrası oluşan hasarlı yapılara ait yeni yapı müracaatlarının daha hızlı ve ivedilikle incelenerek yapı ruhsatlarını onaylayacağız. Afetlere hazırlık eğitimleri verilip erken uyarı sistemleri kuracağız.

Deprem dışındaki en büyük doğal afet olan sel baskınlarından ilçenin en az şekilde etkilenmesi için mevzuatta yer alan taşkın analizi yapılarak risk haritalarını oluşturacağız. Taşkın analizinde elde edilen verilere göre sel vb. afetlere dayanıklılığı artıracak dönüşümleri ve kalıcı önlemleri alacağız. Köklü altyapı değişimiyle, yağmur gidişleri, mazgallar, bu kalıcı önlemleri sağlamış olacağız.

Yeşil Koridorlara Sahip Bayraklı

Spor Kompleksleri Üssü Bayraklı

Gençlik Belediyesi

Gençlerimize Burs İmkanı

Bayraklı’da ikamet eden ve üniversite eğitimi gören tüm öğrencilerimize yıllık 10.000 TL burs desteği sağlayacağız.

Yaş Almış Kişiler İçin Ev Bakımı Desteği

Taziye Evleri, kreşler, pazaryerleri, çocuk oyun alanları

İbadethane ve Cemevi Desteği

Sokak Aydınlatmaları

Dere Islahları

Bayraklı Sanayi Sitesi

Açık Hava Sineması

Hayvan Bakım Merkezi

Engelsiz Parklar

Engelsiz Köy

Sosyal Market

Kadınlara Destek ve Eğitim Merkezleri

Smyrna Meydanı

Bayraklı Yat Limanı

Katlı Otopark

Bayraklı Bilim Merkezi

Bayraklı Teknoloji Üssü

Yıllık Sağlık Taramaları

Doğançay Sağlık Merkezi

Denizle ve tepeyle buluşan yepyeni bir Bayraklı

Gümüşpala Park Ormanı

Teleferik Bayraklı Projesi