Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı

Şahin, üreticilerin ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu il veya ilçe müdürlüklerine giderek yapabileceklerini vurguladı. Ayrıca, e-Devlet Kapısı üzerinden de başvuru imkânı sunulduğunu ifade ederek, "Geçmiş yıllarda ÇKS'ye kayıtlı olup arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticilerimiz, e-Devlet Kapısı'ndan kolaylıkla başvurularını gerçekleştirebilirler" dedi.

2025 üretim yılı ÇKS başvurularının 1 Eylül'de başlayıp 31 Aralık'ta sona ereceğini hatırlatan Şahin, "Son başvuru tarihi olan 31 Aralık'tan sonra edinilen veya kiralanan tarım arazileri için başvuru süresi, üretim yılının 30 Haziran'ı olarak belirlendi. Çiftçilerimiz, şubat ayı içerisinde ÇKS'ye kayıtlı tarım arazilerindeki üretim bilgilerini güncelleyebilecekler" diye ekledi.

Şahin, ayrıca taahhütnameye konu olan arazilerle ilgili mart ayında yapılacak ÇKS kayıtları için askı süresinin 15-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirterek, üreticilere tüm süreçleri titizlikle takip etmeleri konusunda uyarılarda bulundu. 

"Bu süreç, üreticilerimizin desteklerden yararlanabilmesi için büyük önem taşımaktadır" diyen Şahin, İzmir Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak İzmirli üreticilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.