CHP'li Mutlu: Yüksek oyla seçileceğime inanıyorum

Seçim çalışmalarına yoğun bir tempoyla devam eden CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak’ta üç siyasi partinin adayının kadın olmasından dolayı memnun olduğunu söyledi. Mutlu, “Partiler hiç kadın aday göstermiyorken hepsinin toplanıp Konak’tan kadın aday göstermelerinin tesadüf olduğunu düşünüyorum. Bu duruma Türkiye’de de kolay rastlanmaz. Bence müthiş bir yarış olacak ve büyük ilgi çekeceğini düşünüyorum.” dedi.

Mutlu, siyasi kariyer için planlar yaparak ilerlemediğini, büyükşehirdeki görevi zamanında da çevresindekilerin çok iyi bir belediye başkanı olacağını söylediklerini ifade etti. Mutlu, “Yaşadığınız şehirde vatandaş olarak konuşuyorsunuz, eleştiriyorsunuz, çözüm yolları buluyorsunuz. Yerel yönetimlerin şöyle bir şansı ve avantajı var istekleri yapma şansınız var. Hayal ettiğiniz kenti yapmak çok güzel bir şey o nedenle adaylığı istedim” şeklinde belirtti.

Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Belediye başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra bir dakika bile zaman kaybetmek istemiyorum. Yönetmelikleri, ihale kanunlarını ve en önemlisi kenti biliyorum. Kentteki sorunları ve çözüm önerilerinin de nasıl yapılabileceği konusunda bilgim ve deneyimim var.” dedi.

"KATILIMCI YÖNETİMİ ÖNEMSİYORUM"

Gazeteci Burak Cilasun’un İzmir’de yapılan bazı projelere Mimar Odası olarak zamanında tepki gösterdiniz. Şimdi masanın diğer tarafında olarak nasıl bir tablonun beklediğini sordu. CHP’li Mutlu soruya şöyle yanıt verdi;

“Meslek odası olarak stadyumlara dava açmadık. Sadece oda olarak çekincelerimizi söyledik. Stat yapılacak alanlarda trafik sorunları yaşanabilir dedik ve zaten yaşandı. Her konuyu davaya taşımadık, spesifik konularda şöyle bir sıkıntı olabilir diye uyarıyoruz. Mimarlar odası olarak istemezükçü algısı oluştu. Eğer yerel yönetim projeyi yapacaksa da orada yaşanacak trafik sıkıntısına bir şekilde ulaşımı rahatlatacak projeler bulması gerekiyor.”dedi.

Katılımcı bir yönetimi önemsediğini ifade eden Mutlu, “Katılımcı yönetim anlayışımızda sadece STK’lar ve odalar yok, kentli ve mahalleliyi de kapsıyor. Beraber yol yürümek istiyoruz. İlk günden kentteki herkesi çağırır fikirlerini alırsanız daha başarılı olursunuz. Sadece dahil etmek, fikirleri almak önemli. Çünkü sizi çok majör hatalardan da kurtarabilir ya da siz onları ikna edebilirsiniz.” şeklinde belirtti.

“5 YIL İÇERİSİNDE KONAKLILARI BEKLENTİLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ”

CHP’li Mutlu, “Ekonomik olarak gelir dağılımı açısından baktığınızda en yoksulu ile en varsılı beraber yaşıyor. Ya da en eğitimli ve eğitimsiz bir arada... Bu demografik yapı olarak hem zorlayıcı hem de müthiş bir zenginlik. Konak’ın çok farklı bir yapısı var ve bu yapının hep birlikte kardeşçe eşit olarak yaşamasını sağlamak istiyorum. Basmane aslında İzmir’in köklü ailelerinin oturduğu yer. Dolaştığınız zaman konut stoğu muhteşem bir yer. Eski İzmir’in ruhunu anlamak için Basmane’yi gezmek gerektiğine inanan biriyim. Ülkedeki düzensiz göçün denetlenmeyişi, hem gelenlerin yaşam şartlarını hem de kentlinin yaşam şartlarını zorlayan bir birliktelik. Konak’ta 70 bin roman var, az bir nüfus değil hepimiz birlikteyiz. Seçim çalışmalarımızı o mahallerde de yapıyoruz. Dezavantajlı bölgelere kentin kamusal olanaklarının eşit olarak götürülmesi gerekiyor. Kentin Alsancak, Güzelyalı gibi semtlerinde yaşayanların da talepleri var. İşte burada yönetici becerisi ortaya çıkacak. İnşallah 5 yıl içerisinde herkesi beklentilerine kavuşturacağız.” dedi.

ZORLU HOLDİNG’İN GÖKDELEN PROJESİ NE OLACAK?

Zorlu holding tarafından yapılmak istenen ve itirazların olduğu gökdelen projesi hakkında da  açıklama yapan Mutlu, “Öncelikle büyükşehir ve Konak Belediyesi’nin dosyasına açıp bakmak gerekiyor. Parselasyon planları nasıl yapılmış, bu haklar ne zaman verilmiş, kazanılmış bir hak mı, mahkeme niye durdurdu bunların hepsini bir görmek gerekiyor. Konu mahkemeye taşındığı zaman hukuku önümüze koyup onun izinde yürümemiz gerekiyor. Yerel yönetimin, kamunun ve yatırımcı firmanın da hakları neler, mahkeme neyi tarif ediyor önümüze koyup yol yürümek en iyisi.” şeklinde ifade etti.

“GÜLTEPE HALKININ ARTIK SABRI YOK”

CHP’li Mutlu, Gültepe bölgesinin yeniden planlanması ve kentsel dönüşüm sürecinde planları hazır projeleri bir köşeye atmayı doğru bulmadığını  çünkü plan yapmak çok kolay olmadığını ifade etti. Mutlu, “Abdül Başkan’ın planları hazırlaması 5 yıl sürdü, bir 5 yıl daha ne benim ne de oradaki halkın artık sabrı yok. Halkla ve yatırımcılarla toplantı yapacağız, herkes ne istediğini anlatacak. Oradaki yaşayanların içine sinmesi gerekiyor. Yatırımcı açısından da en kısa zamanda nereden başlayabilirse ikna edip, bölgeye hızlıca el atmak gerekiyor. Planlarda çok küçük değişiklikler yapılabilir ancak projeyi kesinlikle kenara koymayı doğru bulmuyorum.” dedi.

“İZMİR KONAK’TAN BAŞLAR”

“İzmir Konak’tan başlar” sloganıyla yola çıktığını söyleyen Mutlu, Konak’ı turizmin ticaretin merkezi yapmayı düşündüğünü ifade etti. Mutlu, “Kruvaziyerle gelen turistlerin yol güzergahının çok rahat bir şekilde ve Kemeraltı’na kadar rahat ve keyifli yürümelerini istiyorum.  Sadece uluslar arası turisti değil yerli turizmi de çok önemsiyoruz.” şeklinde ifade etti.

“İZMİR TAKIMLARI MUTLAKA DESTEKLENMELİ”

CHP’li Mutlu, “İzmir spor kulüplerinin desteklenmesini önemsiyorum. Benim yakınlarım da dahil İzmirliler kendi şehrinin takımlarını tutuyorlar. Gençler İzmir takımlarını tutmalı, taraftar kitlesi artmalı. Büyükşehirdeki görevim zamanında da spor kulüplerine ciddi destekler verdik. Kulüplere taraftarın maçlara gidebilmesi için otobüs imkanı sağlama, antrenman sahaları yapabilmek için varsa Konak’ta yoksa da büyükşehir belediyemizle görüşerek mutlaka alan sağlayacağız.” dedi.

“ÖRGÜTÜMÜN HER ZAMAN YANIMDA VE DESTEK”

İzmir’in bazı ilçelerinde aday gösterilen isimlere tepki gösterilirken, Konak’ta herhangi bir olumsuzluğun yaşanmamasını değerlendiren Mutlu, şöyle açıkladı;

“Konak’ta adaylığıma tepkilerin olmamasının nedeni, aday adaylığımı açıklarken bir yanıma Konak Kadın Kolları Başkanını, diğer yanıma da ilçe başkanımı alıp açıklamıştım. Ben örgüte çok inanıyorum. Kendim de örgütlü yapılardan geldiğim için bir siyasi partinin örgüte rağmen başarılı olunmasını etik ve doğru bulmuyorum. Örgüt de benim adaylığıma çok olumlu yaklaştı, beni hiç yalnız bırakmıyorlar, teşekkür ediyorum. Seçimden sonra da birlikte çalışacağız.” şeklinde belirtti.

“YÜKSEK OYLA SEÇİLECEĞİM”

31 Mart yerel seçimlerinde ittifak olmasa da kendisinin bir uzlaşı adayı olduğunu söyleyen Mutlu, “Konak’ta birçok aday var ama ben seçmenin, “Kenti kim dönüştürebilir, kim bu hizmetleri yapabilir ve geldiği gün vakit kaybetmeden işinin başında bir fiil çalışabilir” noktasında beni seçeceklerine inanıyorum. Oy oranı veremem ancak yüksek bir oyla seçileceğime inanıyorum. Biz parti olarak Konak’a da Büyükşehir’e de hazırız. Ayağı yere sağlam basan projelerimiz var. Çünkü deneyimle geliyoruz.” dedi.