CHP'li Mehmet Türkmen: Kemalpaşa'da oy oranım ve eserlerimle tarihe geçeceğim

Cumhuriyet Halk Partisi Kemalpaşa Başkan Adayı Mehmet Türkmen, Gündem Seçim programına konuk olarak katıldı. Türkmen, Kemalpaşa'da seçim çalışmalarına dair geçirdiği süreci anlattı.

CHP Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Türkmen, belediyecilik anlamında deneyim ve tecrübeye sahip olduğunu, bu açıdan da çok avantajlı olduğunu söyledi.  Belediyeciliğin kısa sürede öğrenilecek bir şey değil olmadığını ifade eden Türkmen, “Başkan olan vaktinizi belediyeciliği öğrenmeye çalışarak değil, vatandaştan yana kullanmalısınız. Belediye başkan olarak belediye kanunları işleyişiyle ilgili bilgilenmeniz çok önemli. Çünkü belediye içinde, mali hizmetleri, fen işleri, planlama, destek hizmetleri, kültür, spor aklınıza ne geliyorsa bütün insanın hayatına dokunan her şey var. Başkan olacak kişinin konularla tam hakim olmasa da bilgi sahibi olması gerekiyor. Ben geldiğim zaman hem personele ve hem de işleyişi öğrenme kaybım olmayacak çünkü her şeye hakimim.” dedi.

KEMALPAŞA ÇOK ÖZEL BİR YER
Kemalpaşalıların nasıl ilçe hayal ettiğine dair soruya yanıt veren Türkmen, Kemalpaşa İzmir'in en güzel ilçelerinden bir tanesi. Organize sanayi ve tarımıyla bütün meyveler bölgemizde yetişiyor. Kemalpaşa çok özel bir yer. Metropole de yakın bir ilçe olduğu için doğası ve sanayisi ile cazibe merkezi halie geliyor. Kemalpaşa'da düzenli ve kaliteli planlama ile yaşam kalitesi, daha kaliteli sanayi arsalarında fabrikalar yapılarak konforlu ve kullanılabilir bir hale getireceğiz.” şeklinde belirtti.

"KEMALPAŞA'DA SIKIŞIK YAPILAŞMA VAR"
Türkmen, “Ulucak'ın imar planları uzun vadeye hitap ediyor. Daha önce düzgün bir şekilde yapıldığı için sıkıntı yok. Ancak Kemalpaşamız'da sıkışık bir yapılaşma var. Daha önce yapılan planlama ile ekler yapılmış. İnsanlarımıza sosyal donatı alanları hazırlanmış olsaydı, daha güzel olurdu. Başkan Tugay da bize her türlü desteği vereceğini söyledi.” söyledi.

KEMALPAŞA'DA BİRLİK MESAJI
Kemalpaşa ziyaretinde Rıdvan Karakayalı ve Cemil Tugay bir arada ortak mesaj vermesi konusunda, “Ben aday adayı olduktan sonra başkan adaylarımızı aradım, kırmadan aday tanıtımımızda görmek istedim. Ve kırmadılar, bana destek oldular. Yapı olarak kırıcı bir insan değilim, beni tanıyan bir daha bırakamaz. Rıdvan başkanımız ve diğer aday adayları bana da destek sağlıyorlar.” dedi.

"BEN SAHADA İTTİFAK YAPTIM"
Mehmet Türkmen, Kemalpaşa’daki siyasi denklemde nasıl bir oy oranı beklediği konusunda, “Mehmet Ali Özüdoğru, Kemalpaşa merkezde belediye başkanıydı. Kemalpaşa'nın yerlileri ondan memundu. Özüdoğru'nun almış olduğu oy geneli  CHP'nin oyu. Kemalpaşa yerlileri Özüdoğru'yu vefadan dolayı desteklediler. Esasında o bize zarar veriyordu. İttifak olsun olmasın ben sahada ittifak yaptım. MHP’den aday oldum, AK Parti'de çalıştım bu nedenle tabanı ve desektekleyenleri tanıyorum. Bana sahada teveccüh fazla, beni iyi tanıyorlar. Ben kimseyi belediyeden sorunlarını çözmeden göndermedim. Bütün insanlara dokundum, 7-8 bin kişi işe yerleştirdim. Dokunmadığımız köy, okul, cami kalmadı. Yaradan bize vermeyi nasip etti, biz de elimizden geldiğince yardım ediyoruz.” şeklinde ifade etti.

"SAHADA ÇOK DESTEK GÖRÜYORUM"
Hasan Türkmen Anadolu Lisesi yaptırdığını, açılışının da en kısa zamanda gerçekleşeceğini söyleyen Türkmen, “Böyle kendinden veren bir kişi belediyenin imkanlarını nasıl kullanacağını vatandaş görecektir ve tercihini ona göre yapacaktır. Beni çok ciddi bir oyla destekliyorlar, 25 yıldan beri yerel siyaset yapıyorum. İlk defa geçler ve kadınlarımızda bu kadar destek görüyorum.” dedi.

Tarım bölgesinde büyük ova alanı yapıldı. Büyük ova kararı alındığında sit alanı olur, yapılaşma olmaz. Tarımsal amaçlı oluri tarım bakanlığı izni ile olur. Bunun dışındaki bölgelerde faaliyetleri gösterebiliyoruz. Yapılaşmaya ve sanayileşmeye uygun yer bunun dışında. Bundan sonra planlama şart. Gerisi planlamaya uymaya kalıyor. Yatırımcının da önünü açmak yerel yönetim olarak yapmamız gerekiyor.

"KÖYLERİMİZİ ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ"
CHP'li Mehmet Türkmen, “Kemalpaşamızın köyleri müthiş güzel. Nazarköy, Vişnelimiz, Dereköy, Yeşilköy, Gökkaya, Cumalı bu köyleri bir görseniz müthiş. Biz bu köylerimizin hepsini çok güzel düzenlemeyle ön plana çıkarmak istiyorum. Göreve geldiğim zaman iç ve dış turizmin merkezi haline getirmek için bütün çabayı göstereceğim. Belediye restoranları yapacağım ki çok kaliteli ve güzel hizmet vermek istiyorum. Burada kadın ve genç Kemalpaşa'da yaşayan insanlarımıza kaynak elde etmek için elimden gelen çabayı göstereceğim.” dedi.

"KEMALPAŞA MARKASI YARATACAĞIM"
Türkmen, Kemalpaşa'da gelir elde edebileceği potansiyelinin fazla olduğunu söylerken, “İhracata gitmeyen kiraz, zeytin salamura ve hurmasını yaparak Kemalpaşa markası yaratacağım ve pazarlayacağımç iç ve dış piyasaya kooperatif aracılığıyla satış yapacağım. Belediye olarak vatandaşımızın satış yapabilmesi için önünü açacağım. Kuru meyve kurutma fabrikasını kendi imkanlarımızla gerçekleştireceğiz. Belediye başkanın görevi gelirleri arttırmaktır.” şeklinde ifade etti.

"SİYASET VATANDAŞA HİZMET İÇİN YAPILIR"
Merkezi hükümet ile aramız belediye başkanı seçildikten sonra parti kimliğini bir kenara bırakır, Kemalpaşa'da yaşayanları kucaklar. Ben bulunduğum ilçede eserler bırakmak için geliyorum. Ben birilerinin değil Kemalpaşa'nın genelinin mutlu olması için geliyorum. Siyaset, insanlar daha iyi yaşam koşullarına sahip olsun diye yapılır. Bizim kaymakamımız mülkü amirimiz ile belediye başkanı olduğumda ilişkimiz düzgün olmazsa burada sıkıntıyı vatandaş çeker. İlçede yaşayan insanlarımıza faydamız olsun, hizmet edelim.” dedi.

"KEMALPAŞA'NIN TARİHİNE GEÇECEĞİM"
Mehmet Türkmen, projeler yaparken büyükşehire ve merkezi hükümetten destek isteyip istemeyecekleri sorusuna şöyle yanıt verdi;
“AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, merkezi iktidar ile kurulan ilişkilerde onu oturtmam ki, adliye hükümet binası yapılacak ve beraber gideceğiz, takip edeceğiz. Birlikte ilçemize hizmet edeceğiz. Bunun artık partisi olmaz. O ilçede her partiden insanlar yaşıyor. Siyaset karşı görüşte olan insanı yanına çekme sanatıdır. Kemalpaşa'da hem seçimdeki oy oranımla hem de ilçeme yapmış olduğum eserlerle tarihe geçeceğim. Bana ileride Allah razı olsun diyecekler, adımı hep anacaklar. Benim inancım yüksektir, amel defteri kapanmasın diye 7/24 Kemalpaşa'ya hizmet edeceğim.” dedi.