Ceyda Bölünmez Çankırı: Hamza Dağ ile kazanacağız, İzmir çok farklı olacak

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Gündem Seçim programında Gazeteci Burak Cilasun’un sorularını yanıtladı. Çankırı, 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken saha çalışmalarını ve nasıl geri dönüşler aldığını Ben Tv’de anlattı.

8 MART'TA DİĞER ADAYLARA ÇAĞRI
31 Mart yerel seçimlerinde 5 kadının Konak belediye başkanlığına aday olmasında kendi partilerinin belirleyici rol üstlendiğini belirten Çankırı, “Önce biz kadın aday çıkardık ondan sonra süreç bu şekilde ilerledi. Ben kadın yarışı olarak değil hizmet yarışı olarak görüyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de muhalefet partilerin kadın adaylarını kahve içmeye davet ediyorum. Şu ana kadar biz dönüş olmadı ancak ben davetime cevap vereceklerine inanıyorum. Siyasete iki saat vermek adına kendilerini Konak Meydanı’nda kahve içmeye davet ediyorum. Böylelikle İzmir’in her zamanki gibi demokratikliğini ve çağdaşlığını kadınların olduğu yerde adaletin ve zarafetin olduğunu göstermek adına bir araya gelmek isterim. Neticede hepimiz kadınız, kimimiz anneyiz. Hepimizin yaşadığı yer için hassasiyetleri var.” dedi.

YERİNDE DÖNÜŞÜM SAĞLANACAK

Konak ilçesinin çok farklı demografik bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Çankırı, “Farklı kitlelere hitap eden Konak’ı 7 bölgeye böldük. Çünkü her bölgeye gittiğimiz örnek olarak, Gültepe’ye gittiğimiz Alsancak’a daha çok hizmet edildi, Alsancak’a gittiğimiz de tam tersini söylediler.  Ancak ziyaret ettiğim bölgelerde gördüm ki her yerde hizmetsizlik hakim. Alsancak’taki vatandaşın da çocuğunu götürebileceği bir park yok, Gültepe’de yaşayan vatandaşın da parkı yok. Aslında hizmetsizlik aynı noktada… Konak’ı her bölgesiyle yaşanabilir bir kent haline getirmeye çalışacağız.” şeklinde ifade etti.

AK Parti Konak Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, “6 yıldır sokağın nabzı tutuyorum, vatandaşlar ‘Biz 5 sene daha kaybetmek istemiyoruz’ diyorlar. Gültepe planları bitti, orada yaşayan vatandaşlarda artık bıçak kemiğe dayandı denilen noktadalar. Abdül Batur ve bizim de onaylamadığımız sadece EXPO alanı vardı. İnşallah biz göreve geldiğimizde yerinde dönüşüm sağlayacağız.” dedi.

“İZMİR BİZE ŞANS VERECEK”
Hamza Dağ Ar-ge başkanı olması dolayısıyla sahaya girmeden önceki süreci çok iyi biliyoruz. İnşallah biz iyi bir sonuç alacağız. İddialı bir şekilde girdik ve aynı şekilde devam edeceğiz. Vatandaşta bize karşı çok güzel bir teveccüh var. İzmir’de insanlar artık hizmet istiyor. Çantada keklik olarak görülmek istemiyorlar. Büyükşehir ve ilçeleriyle beraber çok başarılı bir yerel seçim süreci geçireceğiz. İzmir eminim Antalya gibi bize bir şans verecek.” şeklinde ifade etti.

“İLK KEMERALTI’NI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM”
Göreve geldiği zaman İzmir’de ilk değiştirmek istediği yerin Kemeraltı olduğunu söyleyen Çankırı, “Kemeraltında belki 300-400 oyumuz vardır. Ancak Kemeraltı İzmir’de en önemli noktalardan bir tanesi. Ticaretin kalbi olan bir yer ve esnaf ihracat yapıyor. Kemeraltı’na her girdiğimde sorunları daha net görebiliyorum, ancak iktidarda olmadığımız için yapamıyorduk. Konaklılar, biz geldiğimizde 7 bölgede bizi hissedecekler. Artık Basmane çukurunun kamu dairelerinin olduğu bir kompleks alan olması lazım. Vatandaşların hem arabalarıyla hem de raylı sistemle rahat bir şekilde ulaşabilecekleri, ulaşımın da çok kolay olduğu bir yer haline getirmek istiyoruz.” dedi.

“SEÇMEN ÇOK BİLİNÇLİ”
Çankırı, “Milletvekilliğine başladığımdan beri, Türkiye vekiliyim diyerek hep selam yollardım. Ben İzmirliyim, İzmir milletvekiliyim. Her vatandaşımla aynı, eşit mesafede ve eşit ilişkilerde olacağım. Şu ana kadar sokakta kötü bir durumla karşılaşmadım. Vatandaş çok bilinçli, muhalefetin genel siyaset üzerinden eleştirilerine ‘Bu yerel seçim, siz bu saate kadar ne yaptınız” diyorlar. Biz de vatandaşlara yerelde hiç hizmet etmediğimizi anlatmaya çalışıyoruz.” şeklinde belirtti.

“İZMİR BELEDİYESİ KAYNAK YARATABİLİRDİ”
Hangi kapıyı hangi anahtarla açacaklarını bildiğini, konuya her alanda hakim olduklarını ifade eden Çankırı, “Belediye kaynağını kendi yaratmalı. Önümüzde Eskişehir var. Eskişehir de muhalefet partisinin belediyesi. Şimdi oraya gidin insanların cazibe alanı haline gelen bölgeleri var. Merkezi hükümet yaptı diye söylemek yerine, hem merkezi hükümet hem de belediye kendi kaynaklarıyla hizmet ürettiler. İzmir’de de kaynak yaratabilirlerdi.” dedi.

“ROMAN BÖLGELERİNDE ÖNCELİK EĞİTİM”
AK Parti Konak Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Çankırı, “Roman bölgelerine çok hakimiz, bu dönemde sıkıntılarını daha iyi dile getirebilmeleri için kendilerinden meclis üyesi aldık. O bölgede önce ailelerin eğitilmesi, sabıka kaydı olan babaların işe yerleştirilmesi önemli. Çünkü sabıka kaydından dolayı  hiçbir işe giremiyorlar. Arazilerimizi değerlendirerek onlara 300-500 kişilik istihdam sağlayacak alanlar yaratmalıyız. Yaşam kalitelerini arttırma konusunda da yerinde dönüşümü gerçekleştirerek onların da daha konforlu alanlarda yaşamalarını sağlayacağız. Oradaki eğitim düzeyinin yükselmesi için mesleki eğitim alabilecekleri kurumlar, anaokulu, sosyal donatı alanı gibi huzurlu bir ortam yaratmayı planlıyoruz.

"HAMZA DAĞ İLE KAZANACAĞIZ"
Çankırı, “Hamza Dağ ile kazanacağız, diğer senaryo üzerine konuşmak istemiyorum. Hamza Bey ile kazandığımız zaman da İzmir çok farklı bir İzmir olacak. 30 ilçesine yapacağı hamleler ile güzel projelere imza atacağız. Öncelikle depreme karşı hazırlığımızı yapacağımız kentsel dönüşüm bizi bekliyor. Kazanacağımız bütün ilçelerde yapacaklarımızla vatandaş ‘evet bunlar işi biliyor’ diyecekler." şeklinde ifade etti.