Büyükşehir'den 7 memurun uzaklaştırmasıyla ilgili açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle;

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bazı kamu personelinin sendikal haklarını savunduğu, eylem ve etkinliklere katıldığı için görevden uzaklaştırıldığı” iddiası bir takım mecralarda gündeme getirilmektedir. Öncelikle bahse konu görevden uzaklaştırma işlemi, eylemlere katılma nedeniyle değil, güvenlik görevlilerinin yaralanmasına yol açan fiili müdahale sebebiyle yürürlüğe alınmıştır.

Tüm-Bel-Sen’in 25.07.2024 tarihinde belediyenin Kültürpark’taki hizmet birimleri önünde düzenlediği gösteri sırasında, görevli güvenlik personeline fiziki müdahalede bulunulması ve 7 güvenlik görevlisinin yaralanmasına neden olunması akabinde başlatılan inceleme sonucu 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddeleri doğrultusunda görevden uzaklaştırma işlemi yetkili kurullar tarafından gerçekleştirilmiştir.

Çalışanların haklarını demokratik sınırlar içinde kullanmasına karşı bir tutum ve anlayış içinde olmamız düşünülemez, ancak şiddete varan ve muhataplarının kişilik haklarını zedeleyen eylem ve tavırların yasal çerçevede karşılık bulması da kaçınılmazdır.