Binali Yıldırım'dan örgüte mesaj: Yarın seçim olacakmış gibi hazır olun

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, “14 Ağustos’ta sayın cumhurbaşkanımız genel başkanımızın onurlandırmasıyla Ankara’da gerçekleştirdik. O organizasyonu da İzmir’de Hamza Dağ başarıyla yaptı. Şimdi Eyyüp Kadir İnan çok güzel meydan okudum muhalefete. Güzel şeyler söyledin. İki noktayı aklımda tuttum birisi muhalefetin genetiğini değiştirme. Bu fikri beğenmedim. Genetiği değiştirmek tehlikelidir, Eyyüp. Eldekini de kaybedip başka bir şeye de dönüştüklerini görebiliriz. O nedenle bir genetik değiştirmeye girmeyelim, bırak CHP bildiğimiz CHP olmaya devam etsin” dedi.

"YEREL YÖNETİM GAFLET İÇİNDE"

İzmir Körfezi’ndeki balık ölümlerine ve kirliliğe değinen Yıldırım, “İkincisi Körfez’in temizliği. Körfez kokuyor oksijen yok, kirlilik almış başını gitmiş. Balıklar bile yaşayamıyor, ölen balıkların dışarıdan geldiğini söyleyecek kadar yerel yönetim gaflet içinde. Bu bizim işimiz değil diyorlar, bunlar hep böyle. Nerede yapılacak bir iş varsa bu bizim işimiz değil derler. İzmirli’ye hiçbir şeyden anlamazlar konumuna getirmenin bugün olmasa da yarın cevabı olacaktır” ifadelerini kullandı.

"VİZYONSUZ MUHALEFERE KARŞI İZMİR'E BÜYÜK ESERLER KAZANDIRDIK"

İktidarın İzmir’de yaptığı projelere değinen Yıldırım, “20 yıla aşkın siyasi hayatımın yarıdan fazlasını bu şehirde sizlerle beraber geçirdim. 2011’den beri İzmir’deyim. İzmir’de çok güzel günlerimiz oldu. Bir yandan vizyonsuz muhalefete karşı İzmir’de ‘İstemezükçülere’ karşı İzmir’in hasret kaldığı büyük eserleri kazandırdık. 35 İzmir 35 Proje’nin hepsine değinecek değilim ancak önemlileri hatırlatacağım. Mesela İZBAN, biz geldiğimizde başlangıçta mezbelelik bir yerdeydi. Daha da uzamaya devam ediyor. İzmir çevre yolu olmasaydı, İzmir’in hali ne olurdu? Altın Yol’dan buraya 3 saatte gelemezdik. Sonra İzmir Şehir Hastanesi, Konak Tüneli… Konak Tüneli, Konak’tan Buca’ya en kestirme yolu sağlıyor. Sabuncubeli Tüneli ile İzmir Manisa birleşti. Kuzey Ege Otoyolu, ileride Çanakkale Köprüsü ve İstanbul otoyolu ile bağlanacak ve Marmara Ege Büyük Çevreyolu tamamlanacak. Diğer bir projemiz İstanbul-İzmir Otoyolu. Bugün ilk defa İzmir’den aday olduğumuzda 7-8 saatte gelirken artı 3 saatte geliyoruz. Dahası var da detaya girmek istemiyorum” dedi.

"YEREL SEÇİMLERİ HAFİFE ALMAMALIYIZ"

Son yerel seçimde parti içerisinde yaşanan düşüşlere değinen Yıldırım, “Siyaset, uzun soluklu bir yolculuktur. Dolayısıyla bu yolculuğu da en iyi bilen, 50 yıla aşan süredir. Bu ülkeye bu millete hizmet ederek bugünlere gelen genel başkanımız, başbakanımız, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Biz de onun arkadaşları olarak partimizin kuruluşundan bugüne kadar birlikteyiz. İzmir’imiz, ülkemiz, milletimiz için hizmet etmeye devam ediyoruz. AK Parti’nin siyasi tarihinde az da olsa inişler var. 2008-2009’daki küresel krizlerden biz de nasibimizi aldık ve oyumuz yüzde 40’lara geriledi. İkinci inişimiz 7 Haziran seçimleridir ama bu sadece 5,5 ay sürdü. Yani inişler olsa da AK Parti’ye ve liderimize güven azalmadı. Son yerel seçimlerinde de partimiz ciddi bir oy düşüşü yaşadı. İlk defa ikinci parti konumuna düştük yerelde. Halbuki biz bir sene önce yüzde 50’nin üzerinde oyla cumhurbaşkanımızı seçmiştik. Bu kadar süre içinde neden bu düşüşün olduğuna ilişkin kafa yorma mecburiyetindeyiz. Hepimizin bu konuda fikri var ve yapılması gerekenleri biliyoruz. İnanıyoruz ki bunları yapmakta asla tereddüt göstermeyeceğiz. Bu yerel seçimleri hafife almamalıyız. Nüfusun yüzde 76’sının yaşadığı bölgelerde muhalefet partisi iktidar oldu. Ama bunun getirdiği fırsatı görmemiz lazım” dedi.

"VATANDAŞ KİMSEYE KARA SEVDALI DEĞİLDİR"

Binali Yıldırım da konuşmasında AK Parti'nin oylarının 31 Mart seçimlerinde ciddi oranda azaldığını söyleyerek, "Partimiz ilk defa ikinci parti konumuna düştü. Halbuki biz bir sene önce yüzde 50'nin üzerinde oyla Cumhurbaşkanımızı seçmiştik. Bu kadar süre içinde niye bu düşüş oldu? Bunun üzerinde etraflıca kafa yormak mecburiyetindeyiz. Hepimizin bu konuda fikri var, yapılması gerekenleri de biliyoruz ve inanıyorum ki bunları da yapmakta asla tereddüt göstermeyeceğiz. Yerel seçimleri hafife almak doğru değil. Ülke nüfusunun yüzde 76'sının yaşadığı yerleşim bölgelerinde muhalefet partisi yerel iktidar oldu. Diğer taraftan baktığımız zaman bunun getirdiği fırsatı da görmemiz lazım. Vatandaş CHP'yi görmek istiyor. 'CHP'yi biliyor ama zaman çok geçtiği için bunlar düzelmiştir' diyor. Onun için de 'Acaba bunlara bir baksak mı?' diye yerelde ciddi bir destek verdi. Şimdi bunlar sınavdalar. Bu desteğin karşılığını göreceğiz. Yerelde ortaya koyabilecekleri bir başarı varsa genelde de iktidarın yolunu elbette ki vatandaş açar. Vatandaş kimseye kara sevdalı değildir. Vatandaş işini düzgün yapan, derdiyle dertlenenin yanındadır, desteğini verir. Acaba bu desteğin gereğini yapacaklar mı? İlk gösterge ne yazık ki CHP'de değişen bir şey olmadığını ortaya koyuyor. Cumhurbaşkanımıza, AK Parti'ye oy verenlere akla gelmedik hakaretleri yapan birisini baş köşeye oturtup yanına almak demek eski CHP'de genel başkan değişse de değişen bir şey olmadığının resmidir. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

"YARIN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ HAZIRLANIN"

Binali Yıldırım, örgüte şu sözlerle mesaj verdi: "12 yıla aşkın bakanlığım, 25 ay başbakanlığım, 8 ay meclis başkanlığım var. 24 ayımda önemli birkaç hususu paylaşmak istiyorum. 22 Mayıs’ta kongremizi yaptık ve cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle genel başkan oldum ve başbakan oldum. 52 gün fazla değil, 15 Temmuz Darbesi ile yüz yüze geldik. Orada cumhurbaşkanımızla alçaklara geçit vermedik. O gece halkın ve hakkın gücü tankların gücünü yendi. Ve bu millet bize verdiği bayrağın yere düşmemesini sağladı. Biz ayıranlarla kayıranlarla yol yürüyemeyiz. Etnik kimliği ön plana çıkaran milletimizi ayırmaya çalışanlar da bizimle asla birlikte olamaz ve birlikte anılamaz. Biz 85 milyonuz beraberiz, kardeşiz, Türk milletiyiz. Bizi birleştiren bayrağımızdır, toprağımızdır, dinimizdir, dilimizdir ve şanlı geçmişimizdir. Önümüzde seçimsiz bir süre var ancak yarın seçim olacakmış gibi hazır olmaya devam edelim. Etrafımız ateş çemberi. Düzeni, barışı sağlayacak ülke de yok lider kıtlığı var. Akla gelen üç lider sayın deseniz akla gelen ilk isim Recep Tayyip Erdoğan’dır"