Başkan Eşki muhtarlarla buluştu, sorunları dinledi

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova'daki muhtarlarla Nevzat Kavalar Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. İlgili bürokratlar ve meclis üyelerinin de katıldığı buluşmada, Bornova Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'nün faaliyetlerine dair sunum yapıldı ve Nisan ayından bu yana gerçekleştirilen projelerle ilgili bir film gösterimi gerçekleştirildi.

Birlikte hareket ederek sorunları çözeceğiz

Başkan Ömer Eşki, konuşmasında Bornova'nın geniş bir ilçe olduğunu ve her mahallede farklı ihtiyaçlar bulunduğunu dile getirdi. Eşki, "Göreve geldiğimden bu yana tüm mahallelerimizi gezdik, kimini birkaç kez ziyaret ettik. Temizlik İşleri, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Zabıta Müdürlükleri üzerine düşen görevleri yerine getiriyor. Fakat belediyemizin sorumluluklarının artmasıyla birlikte mahallelerden gelen okul, sağlık ocağı, karakol gibi talepler için ilgili kurumlarla iş birliği yapıyoruz. Özellikle çocuklarımız için okulların boya, badana ve bakım işlerini yapıyoruz, ancak temizlik konusunda da müdahale etmemiz gerekecek" dedi.

Sınırlı bütçeyle 45 mahalleye hizmet veriyoruz

Bornova Belediyesi'nin bütçesinin sınırlı olduğunu belirten Eşki, "Bütçemiz sonsuz değil, buna rağmen 45 mahalleye hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bu dönemde özellikle köylerimize ve kenar mahallelere ağırlık vereceğiz. Çamdibi ve Kazım Dirik gibi mahallelerde asfalt çalışmalarına başladık. Kızılay Mahallesi'nde de asfaltlama yapacağız. Karacaoğlan'da trafik düzenlemeleri yaptık ve kamulaştırma işlemlerine hız vereceğiz. Uzun yıllardır kronikleşmiş sorunları çözmek için adımlar atıyoruz," ifadelerini kullandı.

Zabıta sayımız yetersiz, personel artırımı yapacağız

Zabıta ekiplerinin yetersizliği nedeniyle bazı sorunların çözümünde zorluk yaşandığını belirten Eşki, Küçükpark ve Kemalpaşa Caddesi'ndeki seyyar satıcılarla mücadelede büyük başarı elde ettiklerini, ancak personel artırımıyla daha etkili olabileceklerini söyledi. "Geride kalan 5.5-6 aylık süreçte hedeflediğimiz işlerin büyük kısmını başardık. Eksikliklerimizi gördük ve planlamamızı ona göre yapıyoruz" dedi.

Muhtarların talepleri dinlendi

Toplantının sonunda 45 muhtarın soruları cevaplandı ve talepleri dinlendi. Başkan Eşki, iletişim içinde kalmanın önemine vurgu yaparak, "Her zaman yanınızda olmaya, sorunları birlikte çözmeye devam edeceğiz" dedi.