AK Partili Yenişehirlioğlu ‘sahipsiz köpekler’ dedi, meclis karıştı

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, TBMM Genel Kurulu’nda devam sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeler içeren 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri esnasında kürsüde konuştu.

OTURUMA 15 DAKİKA ARA VERİLDİ

Yenişehirlioğlu, kürsüde işaret parmağı ile muhalefet sıralarını gösterdiği esnada yaptığı konuşmasında, "Sahipsiz köpekler çok ağır koşullarda hayatta kalma mücadelesi verirken hem kendi türlerinin hem de ceylan ve karaca gibi yabani diğer hayvanların ve doğanın zarar görmesine neden olmaktadır’’ dedi. Yenişehirlioğlu’nun bu konuşmasının ardından muhalefet milletvekilleri ellerini sıralara vurarak Yenişehirlioğlu’nun konuşmasını kesmeye çalıştı.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, “Değerli milletvekilleri bir izin verin. Sayın Başarır bir izin verin. Sayın Yenişehirlioğlu sizin konuşmanızda sesinizi yükselttiğinizde el işaretinizle bir yanlış anlaşılma oldu zannedersem, kastınız nedir bir anlatır mısınız?” dedi.

Yenişehirlioğlu ise bunun üzerine, “Benim için benim gibi düşünmüş olsa bile, karşımda konuşmamı yaptığım bütün milletvekilleri değerli, anlamlı ve önemlidir. Ben kimseyi kast etmiyorum. Her birini değerli, anlamlı milletvekilleri olduğunu düşünüyorum’’ diye yanıt verdi. Ancak Yenişehirlioğlu’nun konuşmasının ardından muhalefet milletvekillerinin ellerini sıralara vurmaya devam etmesi üzerine, AK Parti'li milletvekilleri ve muhalefet milletvekilleri arasında arbede yaşandı. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Bozdağ ise oturuma 15 dakika ara verdi. 

 

          Bu gönderiyi Instagram'da gör                      

Ben Haber (@kanalben)'in paylaştığı bir gönderi