AK Partili Hamza Dağ: CHP İl Başkanı sıyrılmaya çalışıyor

ÇİĞDEM ÖZEN/

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'ndan düzenlenen toplantıya AK Parti Genel  Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İl Başkanı Bilal Saygılı'nın yanısıra İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili katıldı. 

Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başını iş insanlarının çektiği, kentsel dönüşüm çalışması yapılmaktadır. İşleyiş açısından soru işaretleri olduğu il başkanımız ve Özgür Hızal paylaşmıştır. Bu tablo çok vahim bir tablodur. İzmir Büyükşehir Belediyesi mühendisler tarafından yapılan incelemeler sonucunda hatalı beton kullandığı ve demir eksikliği olduğu raporda belirtilmiştir. Öncelikle evi ve hayatıyla ilgili bu kooperatife odaklanan vatandaşlarımızın kafalarındaki soru işaretlerinin giderilmesi elzemdir. Konu gündeme geldikten sonra bazı CHP milletvekillerinin konuyu geçiştirmektedir. Teknik analizlere rağmen ıvır zıvır işler ve asparagas açıklamalar denilmesi meselenin ciddiyetine yakışmamaktadır.” dedi.

CHP İL BAŞKANI SIYRILMAYA ÇALIŞIYOR
Hamza Dağ, CHP İl Başkanı’na da tepki gösterdi. Dağ, CHP İl Başkanının, bu konuyla ilgili “Benim alakam yoktur” diyerek konudan sıyrılmaya çalıştığını söyledi. Dağ, sözlerine şöyle devam etti; “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı yaşanan skandaldaki tüm karanlık noktaları aydınlatmalıdır. İl Başkanı, Milletvekilleri ve bürokratların işin içinden sıyrılmaya çalışması beyhude bir çabadır. Takke düşmüş kel gözükmüştür. Şu net bir şekilde anlaşılmıştır ki CHP’lilerin gündemi İzmirlilerin canı değil kendi ceplerinin dolması, makam koltuklarının garanti altında olmasıdır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin namuslu bürokratlarımız bu meseleyi ortaya çıkardı demesi, arkasından da bürokratların çalıştığı kentsel dönüşüm dair başkanlığı kapatacaksınız. Bu iş sizin sessizliğe bürünerek kapatılacak bir mesele değildir. Kendinizi çaresiz hissediyorsanız biz yardımcı olmaya hazırız. Bu yardım akıl hocalarınız için değil, bu işe gönül vermiş vatandaşlarımız içindir. Buradaki mağdur edilen insanların kafalarındaki soru işaretlerinin giderilmesi için büyükşehir belediyemiz inceleme yapmıştır. Konu yargıya intikal etmiştir. Biz de yargı sürecini takip edeceğiz. İzmir birkaç siyasetçinin, bürokratın, iş insanıyım diye ortada gezenlerin yapısı olmamıştır, olmayacaktır.” şeklinde ifade etti.

İZMİRLİNİN CANI, TUNÇ SOYER’İN BİÇTİĞİ DEĞER KADAR DEĞİL
Dağ, en önemli hedeflerimizden biri kentsel dönüşüm çalışmalarını arttırmak olduğunu söylerken, “Özellikle TOKİ’nin yaptığı evlerin sağlamlığı asrın felaketinde de ortaya çıkmıştır. Kentsel dönüşüm konusunda dişe dokunur hiçbir çalışma yapmayan İzmir büyükşehir belediyesi. Belediye başkanı konunun hassasiyetini kavrayamamıştır. İzmirlinin canı Tunç Soyer ve CHP’li vekillerin biçtiği değer kadar değildir. İl Başkanı ve milletvekilleri, bürokratların işin içinden sıyrılmaya çalışması beyhude bir çırpınıştır. Bizler son dakikaya kadar bu işin takipçisi olacağız.” dedi.

ÖNCE HATALI PROJENİN YIKILMASI GEREKİYOR
Dağ, büyükşehirin kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda tekrar güven tazelemesinin nasıl mümkün olacağı konusunda, “Güven için öncelikle eksik demir tespit edilen yeni yerin yıkılması gerekiyor. Örnekköy’de diğer etapların da inceleme yapılıp rapor çıkarılması lazım. Destek için biz hazırız. Geçiştirilecek bir konu değil. Önce buradan başlamaları lazım.” şeklinde belirtti.