AK Parti İzmir'den CHP'ye Dilruba tepkisi!

ÇANKIRI: PROTOKOLDE NİÇİN YER ALMIŞTIR?

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Dilruba Kayserilioğlu üzerinden yaptığı konuşmayı 'yersiz' olarak nitelendirdi. Çankırı, protokol kavramının ulusal ve kurumsal temsilin esas alındığı yer olarak işaret ederek; "Ayrımcılık yapmadan kucaklaşmak istiyoruz diyenler bugün protokollerle hangi safta durduklarını ortaya koymuştur"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 93. İzmir Entarnasyonal Fuarı'nın açılış konuşması sırasında protokolde ağırlanan Dilruba Kayserilioğlu üzerinden yaptığı konuşmaya, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'dan tepki geldi.  Çankırı yaptığı yazılı açıklamada muhalefetin tutarsızlığına işaret ederek 'özgürlük' kavramı üzerinden nemalandığını ifade etti. Çankırı yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "93'üncü kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışını kutluyorum. Fuarlar ve kongreler Türkiye'nin vizyonudur. Ege'nin incisi İzmir de her yıl heyecanla beklenen ve coşkuyla kutlanan fuar her yaştan herkesin katıldığı dev organizasyonlardan biri. Bu tür organizasyonların ekonomik, sosyal ve turistik birleştiriciliği ile mola verilen, 7'den 70'e eğlenilen açık hava şenlikleridir. Lakin gelin görün ki bu açık hava şenliklerine muhalefetin genel başkanı dün verdiği fotoğrafla ve yaptığı konuşmayla bir çatı uydurmaya çalıştığını görmekteyiz. Sayın Özel'in yersiz ve zamansız bu açıklamasını, bu tür faaliyetler içinde siyasetin alet edilmemesi gerektiğini bir ke daha vurgulamak isterim. Verdiği sokak röportajında kullandığı ifadelerden dolayı millet iradesini hiçe sayan Dilruba Kayserilioğlu ile aynı karede yer almak nedir? Protokolde niçin yer almıştır? Sayın Özel'in bakış açısındaki prokotol kavramı neyi ifade etmektedir?"

Başdaş, İEF’nin neredeyse bir asırlık bir değer olan tüm İzmir ve Türk halkının değeri olduğunu kaydederek, “Daha yakın bir zamanda toplumu ayrıştıran bir dil kullanan bir ismin böyle bir organizasyonda adeta taltif edilmesi kabul edilemez bir durumdur. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eşliğinde protokolde yer alması kamu vicdanında büyük bir yara açmıştır” diye konuştu.

SAYGILI: BU SİYASETİ KENDİNE VAZİFE EDİNDİ

AK İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Fuarı açılışında onur konuğu olarak devet edilen Dilruba Kayserilioğlu ilgili CHP kanadını sert bir şekilde eleştirerek, "AK Parti seçmenine ağız dolusu hakaret eden provokatörü onur konuğu diye ağırlayan CHP’nin gölge başkanı, bu müflis siyaseti tıpkı selefi gibi kendisine vazife edindi."

Sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, açıklamasında şunları söyledi, "AK Parti seçmenine ağız dolusu hakaret eden provokatörü onur konuğu diye ağırlayan CHP’nin gölge başkanı, bu müflis siyaseti tıpkı selefi gibi kendisine vazife edindi. Adını sözde “düşünce özgürlüğü” koydukları siyasi bataklıkta kin ve nefret değirmenine su taşıyan, teröristi kutsayan ve hakarete kucak açan CHP’nin tarz-ı siyaseti bu millet ile asla barışamadı, barışamayacak. Özgür Özel’in CHP’de değişim olarak pazarlamaya çalıştığı yeni meşrep, lümpen şahsiyetlere CHP’nin protokol yolunun açılmasından öteye geçemedi. Bu ülkenin geleceği, nefret siyasetine sarılanların değil; milli iradeye, milli değerlere ve milletin tertemiz vicdanına sahip çıkanların ellerindedir."

BAŞDAŞ: KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM

Başdaş, halkın değerlerine ve Cumhurbaşkanına yapılan bu saygısızlık karşısında, en azından bir özür beklendiğini ifade ederek, “Böylesine önemli bir platformda başköşede ağırlanması kabul edilemez bir durumdur. Bu tür olaylar, siyasetin ve toplumsal değerlerin ne kadar hassas dengeler üzerine kurulu olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir. Özellikle bu tür fuarların, toplumu bir araya getiren ve dayanışmayı güçlendiren etkinlikler olması beklenirken, tam aksine, toplumsal kutuplaşmayı daha da derinleştiren bir tablo ortaya çıkmaktadır. Bu tutum, fuarın amacına ve ruhuna da aykırı bir tutum olmuştur” açıklamasını yaptı.

İEF açılışında böyle bir organizasyon yapılmasının ayrıştırıcı olduğunu aktaran Başdaş, “Olmadı hakaret eden kişiye vekillik de verin tam olsun. Bu ayrıştırıcı hareketi tasarlayan, tasdik eden herkesi kınıyorum” ifadesine yer verdi.