AHEF Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir: Bu şartlar çalışmak istemiyoruz

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi'ndeki 12 nolu Ortakent Aile Sağlığı Merkezi'nde bugün (29 Temmuz) öğle saatlerinde 40 yaşındaki bir hasta, ateş şikayetiyle başvuru yaptı. Muayeneden hemen sonra hasta ve beraberindeki kız kardeşi, Aile Hekimi Tezvar ile tartışmaya başladı ve Dr. Tezvar'ın darp edildiği ileri sürüldü. Fenalaşarak bayılan 63 yaşındaki Dr. Tezvar'ın kalp hastası olduğu ve kalbinin durduğu öğrenildi. 112 acil servis ekibi ile Bodrum'da özel bir hastaneye sevk edilen Dr. Tezvar entübe edilip anjiyo yapılarak yoğun bakıma alındı. Doktora saldıran hasta ve kardeşi gözaltına alındı.

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, Aile Hekimi meslektaşımız Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, hasta ve hasta yakını şiddetine maruz kalmıştır. Bilinen kardiyak hastalıkları bulunan meslektaşımız olay yerinde fenalaşmış, arrest olmuş ve hastaneye 112 aracılığıyla götürülerek acil anjiyoya alınmak zorunda kalmıştır. Şu an yoğun bakımda olan ve hayati tehlikesi devam eden Dr. Tezvar'a acil şifalar diliyoruz" dedi.

Dr. Nehir, "bizler hastalarımızın ve ülkemizin sağlığını korumak için büyük bir fedakârlık gösterirken; fedakarlığımızın karşılığı şiddet olmamalıdır. Hekime yönelik şiddet, hiçbir gerekçeyle mazur görülemez. Mevcut hukuki düzenlemelerin caydırıcılığı yetersizdir. Önlemlerin ve yaptırımların artırılması gerekmektedir" diyerek sağlıkta şiddetin sadece hekimlerin ve sağlık çalışanlarının değil ülkemizin sorunu olduğuna dikkat çekti. "Sağlıkta şiddete dur demek için hep birlikte hareket edilmelidir. Sağlıkta şiddet olaylarının son bulması için Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı gerekli önlemleri bir an önce almalıdır. Aile sağlığı merkezlerinin ve çalışanlarının iş güvenliği sağlanmalıdır."

Dr. Türkü Yağmur Nehir, can güvenliklerinin sağlanmadığı ve insani çalışma ortamlarının oluşturulmadığı şartlarda çalışmak istemediklerinin de altını çizdi.