4. Aizanoi Kısa Film Festivali

4. Aizanoi Kısa Film Festivali Düzenleme Komitesi Başkanı Dr.Murat Yıldız, Çavdarhisarlı kadınların, geçmişten taşınan kültürel kimlikleriyle, benzerine az rastlanır bir festivale imza atacaklarını vurgularken, onların bu sahiplenme refleksini, mutlulukla anacakları hatıralara dönüştürmek istediklerini de belirtti. 

Toprak Ananın İzinden Zamanda ve Mekânda Yolculuk temasını işleyecek olan festival, sürdürülebilir bir festival olma hedefini de taşıyor. Asırlık yolculuklarını, sanatçıların filmleriyle anlatmak ve UNESCO Kültür Mirası Aday Listesi'nde bulunan Aizanoi Antik Kenti ile günümüz Çavdarhisar'ı arasındaki bağları dile getirmek için, festival katılımcılarını kapıda karşılamaya hazırlar. 

Üç gün sürecek festivalde, yarışmada finale kalan filmler, Aizanoi antik kentinde gösterilecek. Yarışma için başvurular, www.filmfreeway.com sitesi üzerinden yapıldı. Festivale başvuru yapan filmler, Ön Jüri tarafından itinayla değerlendirilecek, finale kalan 25 kısa film ise festivalde yarışacak. Ayrıca bu yıl ilk kez Yerel Jüri Özel Ödülü'nün sahibi, Çavdarhisar sakinlerinden oluşacak bir jüri tarafından belirlenecek. 

Böylece, Anadolu'da bereketi simgeleyen figürlerden Kibele, yani Ayzanoylu adıyla Meter Steunene'den, günümüz kadınına uzanan hikâyeler, sanatçıların ve yöre sakinlerinin dilinden, konuklara ulaşacak. 

Festival süresince, film etkinliklerinin yanında söyleşiler ve sanat etkinlikleri de yer alacak.